Vse, kar morate vedeti o hipertenzije ali visokega krvnega tlaka

Vse, kar morate vedeti o hipertenzije ali visokega krvnega tlaka

hypertension
hypertension

Nobenega dvoma ni, da je visok krvni tlak, je glavno tveganje za bolezni srca in ožilja, kot so angina pektoris, srčni napad, kap in kronična ledvična bolezen. Visok krvni tlak je stanje, ki povzroča patološke spremembe na srcu, tj. Hipertenzija povečanje srca in zmanjšuje ledvice. Bolniki z visokim krvnim tlakom imajo 5-krat večje tveganje za bolezni srca in ožilja ter 20-krat večje tveganje za možgansko smrt.

hypertension
hypertension
Kaj je krvni presure

Da bi razumeli, kaj pomeni visok krvni tlak, moramo najprej vedeti, kaj je krvni tlak. Krvni tlak je dejansko tlak v arterijah človeškega telesa, ki se pojavlja kot srce dela za črpanje načelo, da črpalke krvi skozi velike arterije, da vejo ven v manjših arterij in kapilar, ki še za oskrbo telesa s krvjo, obogatenega s kisikom, po tem, kri se vrne v srce skozi žile.Coursing krvi skozi arterije ustvarja pritisk na stene krvnih žil, in ta pritisk imenujemo krvni tlak. Ta tlak mora biti dovolj močan, da zagotovi dovolj pretoka krvi med aktivnostjo in med sprostitve. Krvni tlak, ki izhaja iz premika krvi v aorto v levem prekatu srca in krvnih potiskajo skozi pljučni ventil v pljučno arterijo v desni ventrikel srca. Druga skupina pripravi arterij pri ustvarjanju upornost za pretok krvi. Če Kapilare so na stežaj odprta, se lahko krvni pretok skozi njih enostavno. Vendar pa, ko so se zmanjšale kapilare, pretok krvi skozi njih težje in poveča tlak v kapilarah in potem se pojavi visok krvni tlak.Povečan krvni tlak lahko poškoduje žile in srce. Krvni tlak je razdeljena na sistoličnega ali najvišji tlak vrednost v času krčenja srca in diastolični tlak ali najmanjšem tlaku v trenutku, ko srce miruje.

Določite hipertenzije ali zvišanega krvnega presure (hypertension)

Če poskušamo opredeliti hipertenzije lahko rečemo, da so merila za diagnozo hipertenzije sporen, saj krvni tlak povečuje s starostjo in se giblje od enega do drugih meritev.Največje število avtorjev meni, da je hipertenzija je prisotna, če diastolični tlak stalno presega 100 mm Hg pri ljudeh, starejših od 60 ali 90 mm Hg pri ljudeh z manj kot 50 let. To je misel, da se žilne zaplete hipertenzije posledica zvišanja krvnega tlaka. Sistolični krvni tlak nad 200 mm Hg, je skrajni krvni tlak, in se šteje, da je maligna hipertenzija.

high blood pressure
high blood pressure
>Ko rečemo opredeliti hipertenzije lahko rečemo, da hipertenzija, da ni prišlo do očitnih sprememb v srcu se imenuje "hipertenzivna žilne bolezni."

Toda, ko so hipertrofijo levega prekata obstaja, srčno popuščanje in koronarna bolezen "hipertenzivna žilne bolezni", je primeren izraz.

Vsaka oblika hipertenzije občasno pred starostjo 20 let. Mladi ljudje so pogosto povzročijo kronični glomerulonefritis, stenoza ledvične arterije, pielonefritis, ali Coarctation v aorto.

Prehodni povečanje krvnega tlaka, ki ga povzročajo razburjenje, strah ali utrujenost in povečali le sistolični krvni tlak pri starejših izgube elastičnosti velikih arterij ne odraža hipertenzivna bolezen.
Če želimo opredeliti hipertenzije moramo govoriti o svoji razvrstitvi:

Primarna hipertenzija: pri približno 85% primerov ni mogoče določiti vzrok za hipertenzijo ali vaskularne bolezni srca in ožilja. Esencialna hipertenzija običajno pojavi med 25S in 55 let let.Družinsko anamnezo je ponavadi informacije o hipertenzijo (napadi, nenadna smrt, srčno popuščanje). Najbolj pogoste pri ženskah kot pri moških. Spremembe tlaka v zgodnjih fazah so začasni, kasneje pa se je stalno povečeval pritisk, tudi v primerih, ko je dokazana bolezen je možno, da se tlak spreminja glede na npr. čustvene napetosti, predvsem jeza, žalitve ali ustavili. Krvni tlak je bil nižji, če se meri pri bolnikih, ki ležijo kot v primeru, ko se bolniki pregleda v ambulanti. Prav tako je nižja whan krvni tlak, če merimo pri bolnikih, doma ali ob vsakodnevnih aktivnostih.Diagnoza še ni ugotovljeno, kaj vrednosti, je treba sprejeti kot veljaven za opredelitev hipertenzije.

Opozorilo: Vse navedeno velja tudi za druge oblike hipertenzije.Diagnoza esencialne hipertenzije ni mogoče dati le na podlagi preučitve in ponavljanje določenih vzrokov.

Ledvična hipertenzija (hypertension)

Vascular - kot je morda lahko najpogostejši vzrok za hipertenzijo ozdravljive šteje za zoženje ene ali obeh ledvic arterij zaradi ateroskleroze, fibromuscular hiperplazija, ali zaradi drugih vzrokov. Ima isto pot kot esencialne hipertenzije, vendar je mogoče odkriti prisotnost naslednjih primerih:
- V primeru stare nad 50 let, če gre za dilatacijo na epigastriju ali ledvično arterijo
- Če je kjerkoli ateroskleroza, in če obstajajo razlike v obsegu in zunaj izgleda, da za razliko od takrat, ko se pojavi v žilah
- Če se je razširil hiper koncentracijo snovi kontrasta na urography, ki jih lahko vidimo v obolelo ledvico
- Če gre za večjo količino renina pri ledvični venske krvi (glede na druge ledvice)
- Če izločanje radioaktivnih snovi iz ledvic je normalno
- Če je mogoče arterioskleroza ali fibromuscular ledvic hiperplazija dokazati z r. arteriografijo.

Funkcionalni pomen teh sprememb se določi z uporabo Howard-Stame testa kažejo zmanjšala koncentracijo natrija in povečano osmostat v urinu na strani, ki je prizadeta.

Parenchimal - kronični glomerulonefritis in pielonefritis so največja skupina do sedaj znanimi vzroki hipertenzije. Manj pogosto enostranska pielonefritis, vendar se je kirurško zdravljenje. V redkih vzrokov so vključeni policističnih ledvic in prirojeno ali pridobljeno obstruktivno hidronefroza. Akutni glomerulonefritis je pogosto povezana s hipertenzijo.

Endokrini - pheochromocytom tumor suprarenal Sredica žleza ali (redkeje) hromafinog tkiva ob vlaken. Povzročitev stalno ali občasno prisotnost hipertenzije, noradrenalina in adrenalin v krvi. Hipertenzija in lahko povzroči Cushingov sindrom, primarni aldosteronizem, pomanjkanje 17 - hidroksilazo, prirojeno suprarenal žleze hiperplazije virilizmom pri predoziranju deoxycorticosterone pri zdravljenju odpovedi suprarenal ščitnice, ki mu sledi tumor hipofize, ki povzroči eozinofilnim akromegalije.

Coarctation v aorto - prirojeno zoženje aortnega loka vodi v hipertenzijo v zgornjih okončin in karotidnih arterijah. Krvni tlak v nogah, je normalna ali zmanjša.

Različni učinki - hipertenzija različne jakosti je srečanje na trgu dela z izraženim toxemia, nato pa v primeru tumorja ali hematom, ki je privedla do povečanega intrakranialnega tlaka, nad-napihnjenost mehurjem in v poznih fazah poliarteritis, razširjati lupus ervthematosus in sklerodermija.

Gestacijska hipertenzija pojavi med nosečnostjo pri ženskah, ki so imele normalno pritisk in lahko predstavijo s Preeklampsija, ki se običajno zgodi po 28 tednih nosečnosti, čemur je sledil visok pritisk v obdobju nekaj ur, je značilen pojav proteinurije in otekline, kar se tiče nosečnosti napredovanjem in edem rast in eklempsija težak položaj omenjenih simptomov.

Maligna hipertenzija - kakršna koli oblika vztrajno hipertenzije lahko postane nevarno. Diastolični tlak dvigne nad 130 mm Hg in vodi do izrazitega nekrozo arteriol, nato napreduje ledvično odpovedjo, in papilarnega edem. Papilarni edem lahko pred okvaro ledvic.Izraz "maligni" se uporablja, ker je stopnja umrljivosti zelo visoka in približuje 100% v dveh letih, če je ne zdravimo.

Patogeneza: bistvenega pomena in ledvice in hipertenzija, ki jo povzroča povečan odpor v perifernih arterij.Mehanizem tega pojava je trenutno neznan. Do pojava srčnega popuščanja ali edema, se zmanjša minutni volumen srca. Presorenalne snovi imajo lahko pomembno vlogo pri esencialne hipertenzije in ledvične, vendar to ni bila dokazana v klinični praksi.

V pheochromocytoma hipertenzijo je posledica različnih dejavnikov in povečano srčno izhodne in periferne odpora, ki je posledica prisotnosti adrenalina in noradrenalina v krvnem obtoku. Ni znano, mehanizem hipertenzije zaradi suprarenal glukokortikoidi žlez, aldosteron in deoxycorticosterone. Hipertenzija v coarctation v aorto neposredno odvisna od zožitve. Levega prekata izvreči kri "majhno komoro", čeprav se lahko delovanje ledvic, prav tako vključeni.
chest pain women
chest pain wome
Patologija hipertenzije

Stalna hipertenzija povzroča reverzibilno zožitve arterij na prvi pogled, vendar je kasneje postala stalna te spremembe zaradi odebelitev intime, hipertrofijo mišičnih vlaken in hyaline degeneracijo. V maligno hipertenzijo, arteriolar nekroze (zlasti pri plovilih ledvičnih krvi) se hitro razvija in je odgovoren za formationof akutno stanje odpoved ledvic. Sekundarno povzroča hipertrofijo levega prekata in neuspehom, kot tudi spremembe v arteriol. Hipertenzija pospešuje proces ateroskleroze v koronarnih arterijah in možganska, pogoste posledice se kažejo v pojavu miokardnega infarkta in možganske krvavitve ali tromboze.

Če želite določiti hipertenzijo moramo vedeti klinično sliko hipertenzijo:

Klinični in laboratorijski izvidi so bile usmerjene predvsem na stopnjo poslabšanja ožilja, kot tudi pomembne organe: srce, možgani, ledvica, oči in perifernih arterijah.

Simptomi vključujejo blage do zmerno izraženo esencialno hipertenzijo dobro prenašajo. Nedoločeni simptomi pojavijo po pacient uči, da so "visok krvni pritisk". Suboccipital bolečina pojavi v zgodnjih jutranjih urah in vzdržuje ves dan, vendar je mogoče pričakovati, da bo vse vrste glavobol (vključno z migreno tudi simulacijo). Drugi pogosti očitki so: vrtoglavica, občutek teže v glavi, utrujenost, pomanjkanje energije, palpitacijami. Ti simptomi se pojavijo zaradi zaskrbljenosti glede prisotnosti hipertenzijo ali zaradi povezani psihološki stres ..

Bolniki z pheochromocytomas, ki izločajo pretežno noradrenalina običajno trdovratne hipertenzije. Izmenično sproščanje kateholaminov vodi v napadu (kar lahko traja nekaj minut ali ur), akutne anksioznosti, palpitacijami, globoko dihanje, bledica, mrzlico, slabost in bruhanje. Med napadom zvišanja krvnega tlaka lahko razvijejo in pektoris ali akutnega pljučnega edema. V primarnim aldosteronizmom lahko bolniki imajo splošne epizode povratne informacije o mišično šibkost ali paraliza, parestezija, poliurija nokturija in.

Če je prizadeta srce, potem je paroksizmalna nočna dispneja ali astme ali brez simptomov kronične levega prekata. Lahko razvije angino pektoris ali miokardnim infarction.Renal spremembe ne privede do zelo izrazitih simptomov. Nikturija je mogoče ali namestnik hematurija. Periferna arterijska bolezen pogosto pripelje do presihajočega klavdikacije. Ko je terminal aorta vpliva zoženja je bolečina v zadnjici in spodnjih delov zadaj, medtem ko hoja, moški postane impotenten.
Spremembe v možganih vodi do hemiplegije in afazijo zaradi krvavitve tromboze ali nenadna, ki lahko privede do smrti v nekaj urah ali dneh. V maligno hipertenzijo (in občasno v njeni odsotnosti) pojavijo hudi glavoboli, zmedenost, koma, krči, motnje vida, prehodni nevrološki znaki, slabost in bruhanje (hipertenzivna encefalopatija).Mehanizem nastanka ni znan. Nekateri vlogo pri oblikovanju lahko možganski edem, in če vam bo zdravljenje, so spremembe reverzibilne.

Fizični znaki so odvisni od vzroka za hipertenzijo, njegovo trajanje in intenzivnost in stopnjo poškodbe organov, ki rešujejo življenja.

Krvni tlak

Diagnoza hipertenzije, ne more biti pri bolnikih, mlajših od 50 let, dokler vaš krvni tlak ne presega vrednosti 140/90 mm ​​Hg, ali če bolnik potrebuje počitek za vsaj 3-krat v 20 minutah ali več, in to je v družinskem krogu. Med merjenjem krvnega tlaka v normalnih vrednosti, je lahko večja od takrat, ko ni hipertenzivna bolezen, ker v miru, donosi krvnega tlaka normalno, je v resnici, žilne hiperaktivnost, ne hipertenzija.

Mrežnica - Keith - Wageneirova (KW) razvrstitev spremeni v visokem krvnem tlaku ima prognostični pomen in se dobro ujema s kliničnim potekom.

KW1 = Minimalna arterijska zožitev

KW2 = Nekaj ​​bolj pomembno zoženje arterij in venskega premik.

KW3 = puhasto vrste izcedek iz "vate" z rdečo obrezovanjem in krožni cevi.

KW4 = Ni važno, kateri od zgoraj navedenih plus papile, optični disk vi, fiziološki votlino uničenju zabrisane robove diska. Maligna hipertenzija je vedno povezan z papile ..

Srce in arterijah
- lahko slišimo, glasni, drugi ton v aorto in sistoličnega dampinga pok.Bolezen se lahko dokaže s povečanjem levega prekata. Prav tako je opaziti odpoved levega prekata, spremembe v bazalnih strank pljučnih in Pulsus povečala ritem.

Pulse potrebuje - Treba je narediti neposredno primerjavo impulzov v karotidnih, RADIAL, stegnenice in poplitealne arterije in arterije v nogah. Treba je opozoriti na prisotnost ali odsotnost impulz v večjih arterij, vključno s trebušno aorto in iliakalnih arterij. Krvni tlak je treba meriti v obeh rokah in nogah.

Možgani - Na voljo nevrološke znake možganske krvavitve ali tromboze. Od nevroloških znakov je prisotna

pozitivna Babinski ali Hoffmann in včasih čisto hemiplegija ali hemianopsia.

Hormonsko stanje - če se pojavijo znaki bolezni Cushingov to je potrebno, da jih obvestijo: celega telesa debelost, hirsutizem, akne, lahko preusmerila s prisotnostjo suprarenal tumorji žleze. V primarnim aldosteronizmom je tudi mlahav paraliza in mišična oslabelost in hiperaktivnost ali odsotnost refleksov kit.

Coarctation v aorto - arterijo utrip oslabljena ali podaljšajo v primerjavi z radialno utrip srca in ožilja. V mladih iz ugotovitev potrjuje diagnozo coarctation v aorto.Diagnoza je potrjena s prisotnostjo bazalnih šepetom, ki se prenaša v interscapular regiji. Lahko se pretipati in zavarovanju žile ob spodnjem robu reber in lopatice zlasti ob robovih.

Parenhimske bolezni ledvic: bolniki imajo videz in vonj uremia. Policistične ledvice so velike in lahko tudi pretipati.

Laboratorijski izvidi imajo tudi pomembno vlogo, če želimo opredeliti hipertenzijo.

Rutinski pregled urina lahko kažejo nizko določene vrednosti, ki sledi parenhimske bolezni ledvic ali nefropatije v primarni aldosteronizem. V obeh primerih je PNP povečala zaradi postopnega uremia lahko povzroči slabokrvnost. Vendar pa je v aldosteronizem koncentracije kalija nizka, medtem ko se poveča koncentracija natrija in C02, nasprotno ugotovitev je mogoče v uremia, povezane s primarno ledvične bolezni.

Nephrosclerosis spremlja pojav proteinurije sipke in občasno microhematuria na podlagi teh elementov ni mogoče razlikovati od kroničnih nephrite.

Če med pregledom se ugotovi bacilluria sveža in čista, da je v korist kronični pielonefritis. Manj pogoste so spremembe levkocitov. Piuria ni skupna ugotovitev. Za treba pri vseh bolnikih opraviti kvantitativne kulture čistih vzorcev in ga ponavljati v rednih presledkih, kot si lahko v kronični pielonefritis bacilluria občasno prisotna.

Če klinična slika strinja bolezni Cushingovim ali pheochromocytoma je treba pripraviti kvantitativno določitev Hydroxysteroide 17 in 17 Ketosteroide v urinu. Ni nujno, da rutinsko določanje aldosterona v urinu, razen v zelo rapurpurne strij in žita kožo. Ena ledvica izraz fazi ali v skrajnih primerih.Diagnoza je potrjena s biokemične analize .

Rentgenografske ugotovitve so pomemben način, če želimo opredeliti hipertenzijo.

Radiograph lahko razkrije uzur rebra in majhen gumb z coarctation aorte v aorto in srčno stopnjo povečave, ki ga povzroča hipertenzije. Intravenska urography nas lahko obvestite o relativni velikosti ledvice, razpored kontrast, spreminjanjem položaja ledvic, prisotnost obstrukcije in pilonefritisu ledvice.

EKG osnovi lahko določi stopnjo hipertrofiji levega prekata natančno znaki zmanjšane sposobnosti na koronarnih arterijah ter izrazil Q valov. V aldosteronizmom je bil podaljšan interval Q-T.

Morda boste morali to storiti enkrat transfemoral aorto pravopisa. Kontrast je treba injicirati pred ločitvijo ledvičnih arterij, analiza izločanja radioizotopom v obeh ledvicah, urina pri posameznem ledvic (merjenje izražanja vode, elektroliti, sirupa, PAH).

Nadzor analiza hipertenzije


So priporočljivi redni oftalmološki pregled, EKG, da se določi stanje srca in ledvic, radiografia v prsnem košu, PSP izločanje, NPN, urin specifično težo, kakor tudi določitev beljakovin v urinu. Na ta način je mogoče spremljati napredovanje bolezni.

Zdravljenje hipotenzije tokov

Mnogi bolniki s hipertenzijo, predvsem ženske srednjih let se počutijo dobro in ga ne pozdravi. Zato je treba biti previden glede sklepov in nasvete o zdravljenju.

Hipertenzija je drugačno težo v odnosu do različnih bolnikov, zato je treba zdravljenje odvisno od stopnje resnosti hipertenzije in prisotnostjo zapletov.

Zdravljenje zapletov

Naslednji zapleti so opisana pod kongestivnega: koronarne, možganske, ledvične, angina pektoris, miokardni infarkt, možganska krvavitev, možganska tromboza in odpoved ledvic.

Ni znano, vzrok za glavobol v hipertenzije, vendar je pogosto čustveno izvora, razen v primerih, pospešeno ali maligni hipertenziji. Predlagaj in pojasnila so pogosto koristna.

Hujšanje

Debelost ni nujno, da se skupaj z visokim krvnim tlakom. Vendar pa obstaja močna povezava med debelostjo in visok krvni tlak. Debeli ljudje imajo trikrat več možnosti, visok krvni tlak v primerjavi z običajnimi ljudmi teže. Debeli ljudje imajo dodatno količino krvi, ki z visokim krvnim tlakom je zelo veliko obremenitev za srce. Morda je pomembno poudariti, da je težko vztrajati na dieti. Normalizacija telesne mase pri debelih bolnikih lahko zniža krvni tlak, ali celo, da bi jo v normalnih mejah. V hujših oblikah visok krvni tlak, zmanjšanje telesne mase naredi zdravila učinkovitejša. Opozoriti je treba, da se s staranjem velikega števila ljudi, ki pridejo v masi.Razlog za to je naslednji: po 25 letih živa bitja potrebujejo 10 kalorij manj na dan za vsako leto življenja. Osebe, stare 50 dni je treba uvesti manj kalorij, 250 (25 x 10). Če ste vnesli 100 kalorij vsak dan več (na primer, ena rezina kruha), za leto boš dobil 5 kg teže.

Zmanjšanje vnosa soli


Zdravljenje visokega krvnega tlaka so nižje vnos natrija v telo. Veliko omejevanje vnosa soli ni potrebna. Priporočen dnevni vnos za eno žličko soli. To lahko zniža krvni tlak za 10 mmHg. Za uresničitev malo soli je priporočljivo, da imajo dieto z več sveže zelenjave in sadja. Hrana namesto soli je treba dodati, zeliščne začimbe in limone. Izogibajte se pločevinkah izdelki, aromatizirani mesa in mlečnih izdelkov, kot tudi vse druge začinjeni proizvodi, vključno zelenjave shranjene za zimo (kislo zelje, paprika, kumare, ipd.).

Telesna dejavnost

Redna telesna vadba je koristna za bolnike z visokim krvnim tlakom. Ugotovili so, da telesna vadba znižuje krvni tlak in omogoča ljudje bolj motivirani za zdravljenje. Preden se vključite v telesno aktivnost, je treba najprej treba fizično pregledati, zlasti naložiti preizkus telesnim naporom, da bi določili obseg tovora. Telesna dejavnost lahko tudi škodljiva, če ni pravilno dozirana. Hoja, kolesarjenje in plavanje so priporočljiva. Vaje ni priporočljivo, če se izvede več premikov glave ali statične obremenitve (dviganje, potiskanje avtomobilov in tako naprej). Telesna dejavnost mora biti dober. Fizična aktivnost odloži v neugodnih vremenskih razmerah (temperatura pod 0 ° C ali nad 25 ° C v senci, vlažnost nad 70%)

Sprostitvene tehnike


V zadnjih letih se je povečalo zanimanje za različne tehnike sproščanja pri zdravljenju visokega krvnega tlaka. Ta metoda se lahko dobili dobre učinke na duševno prednapetega osebe. Treba je opozoriti, da je treba ta postopek uporabi v primeru skladnosti z dieto, telesno dejavnostjo in farmakoterapije. Različne tehnike so vaje sproščanja, joga, transcendentalne meditacije in še več.

Prognoza za hipertenzijo (hypertension)

Čeprav bolniki z visokim krvnim tlakom enostavno imeti normalno življenje, se obrnite na nezdravljeno hipertenzijo srca in ožilja umre zaradi zapletov bolezni v 20 letih.

Osnovni vzroki hipertenzije so odgovorni za smrt, tako kot v Cushing bolezni, poliarteritis in nefritisom terminala.  

We apologize for any spelling errors. This page is translated from :

All you need to know about hypertension or high blood pressure
Close