Srčni spodbujevalnik

Srčni spodbujevalnik

Pacemaker
Pacemaker
Če je srčni utrip zelo počasi (običajno manj kot 60 utripov na minuto), telo ne dobiva dovolj kisika. Manj kisika povzroči simptome, kot so omotica, utrujenost, izjemno kratka sapa, ali omedlevico. Stanje, ko srčni utrip je zelo počasna, in ko se simptomi pojavijo se imenuje bardycardia, ki jih je mogoče pozdraviti s srčnim spodbujevalnikom.

Srce ne more delovati zelo počasi zaradi več razlogov.

Bolezen sinusnega vozla (ali Sinus vozlišče disfunkcija) se pojavi, ko srce naravni spodbujevalnik (sinusnega vozla) pošilja električne signale zelo počasi.

Srčne Bloks nastane, ko električni signali, ki jih oddaja vozlišča sinus blokiran, preden pridejo do srčnih zaklopk.

Splošni vzroki bradikardije

Dedni srčno napako.

Naravni proces staranja.

Srčni napad, da pusti brazgotino.

Včasih pravi vzrok ni mogoče določiti.

Kaj je srčni spodbujevalnik

Srčni zmanjšanje simptomov bradikardije in sicer s spodbujanjem srce električne signale, ti ritmi, ki ustrezajo zahtevam presnove v telesu. Srčni spodbujevalnik implantacijo je preprosta in relativno kratek kirurški poseg, ki se izvajajo v operacijsko sobo, v lokalni anesteziji - bolnik buden in se zaveda, toda v intervencije zaradi anestezije, ki se uporablja, ne čuti bolečine. V sobi spodbujevalnika poslovanja je x-ray, ki omogoča kardiolog videl uvedbo elektrod v srca, nastavljanje naprav vsadili srčni spodbujevalnik za spremljanje bolnikovega srčnega ritma in kirurške instrumente.

Srčni spodbujevalnik postopek

Eno ali dve elektrodi spodbujevalnika je vstavljena v veno na območju pod ključnico in stisnite vse do notranje stene desnega atrija ali komoro, kjer je določeno, da. Smernice elektrod v središču nadzira rentgenskih žarkov. Srčni spodbujevalnik generator se vsadi v malem "žep" pod kožo in se poveže z elektrodo vstavi v srcu. Srčni spodbujevalnik generator optimalno nastavi delovanje, nato pa sešijejo žep subkutano.

Srčnih spodbujevalnikov pacemaker operacije, skupaj z določitvijo, ponavadi traja od 20 minut do ene ure in pol, odvisno od vrste elektrod spodbujevalnikov in strukturo bolnikov in običajno približno pol ure.

V naslednjih 24 do 48 urah, v prsnem košu bolnika s srčnim spodbujevalnikom vsajeni, ki je še vedno delno zadržano na obvezo, ki bi morala biti vreča s peskom. Bolnik ne sme vstati iz postelje 24 ur po operaciji spodbujevalnika, za elektrode v srcu, se ne bi preselil iz optimalnih mest. Bolnik ostane v bolnišnici pod medicinskim nadzorom za nekaj dni. Po sprostitvi, se mora bolnik prišel rednih checkups na urniku, ki ga določi zdravnik - kardiolog.

Vsak pacient ob odpustu dobi natisnjeno identifikacijsko kartico, in za nekatere vrste spodbujevalnikov in posebnega "magnetno" kartica - kot kredita - če so podatki shranjeni v elektronski obliki na polžasti vsadki. Bolnik, ki je bil vsajen srčni spodbujevalnik se vedno nosi s seboj kartico, v primeru nepredvidenih zdravstvenih težav, in tudi tiste, ki nimajo neposredne povezave z delovanjem spodbujevalnika.

Preverjanje delovanja in morebitno zamenjavo srčni spodbujevalnik generatorja

Bolnik, ki je srčni spodbujevalnik vsajen treba redno skrbimo za redne preglede, vzdrževalne, da preveri pravilnost spodbujevalnika in stanjem njegove baterije. To redne preglede pri splošni zdravnik specialist urnik, ki je opravil implantacije. Če imate kakršne koli težave, in mora brez obotavljanja takoj obrnite na zdravnika, ki nadzira vaš srčni spodbujevalnik.

Baterija traja več let, odvisno od hitrosti obrabe, modele in načine delovanja spodbujevalnika. Moderni baterije lahko traja več kot deset let, vendar pa to ne pomeni, da moramo prezreti redne preglede in počakajte, da se baterija povsem izprazniti. Ker je baterija določena v ohišje generatorja, potem morate spremeniti celoten generator.

Prvi znaki nizko baterije spodbujevalnika bo določila na kardiologa, še preden čutijo nobenih simptomov. Generator zamenjave zaradi poslabšanja baterije se bo dogovorila z zdravnikom, ki bo določil, da je to potrebno in se dogovorite za termin. Zamenjava sam je majhen kirurški poseg, obstaja enostavnejši in krajši od implantacije. Po zamenjavi bolnika srčni spodbujevalnik generatorji običajno gre domov še isti dan, lahko ostane dan ali dva.

Vaš srčni spodbujevalnik, je s svojo strukturo zaščitena pred motnjami, ki lahko povzročijo električnih naprav v vaši bližini. Če pa menite, da bi to lahko bilo vzrok za vaše občasno omotice ali razbijanje srca, preprosto premaknite stran od električnih naprav ali pa ga izklopite. Če je poseg ustavi in ​​vaš srčni spodbujevalnik bo še naprej delovala normalno. Električni aparati se ne morejo trajno poškoduje srčni spodbujevalnik. Večina proizvajalcev električnih naprav, s katerimi vsak dan prihaja v stik, da je varna in ne bo motil vašega srčnega spodbujevalnika.

Srčni spodbujevalnik stroški

Cene se gibljejo od srčnih spodbujevalnikov je $ 30.000 do 40.000 $ plus dodatni stroški za spodbujevalnika postopka, odvisno od kraja, kjer je oseba, ki prejme srčni spodbujevalnik.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Pacemaker
Close