Mitralne zaklopke

Mitralne zaklopke

Mitral valve stenosis
Mitral valve stenosis
Mitralne zaklopke je kronična revmatska bolezen srca vodijo k eni ali več napadov revmatične vročine, ki ustvarja togost in deformacije srčnih zaklopk. Rezultat tega se kaže v stenoza in regurgitacije, včasih oboje. Mitralne ventili so bili prizadeti v 50-60% primerov spremembe, povezane mitralna in aortna ventili so se pojavile v 20% primerov, škoda le aortna ventili v 10% primerov. Tricuspid ventili so le bolni z mitralno in aortno ventilov in v 10% primerov. Pljučni ventili arterije redko prizadeta.

Klinična slika mitralno stenozo ventila


Najzgodnejši znak organske bolezni do hudih srčnih zaklopk je izražen šum, vendar je prvi podatki o znatno škodo hemodinamskih zaklopk ugotovljeno med pregledom X-ray, fluoroskopijo, EKG. Na ta način bomo lahko zazna najhitrejšo rast koronarni sinus. In morda previdni fizikalne ugotovitve v veliko korist pri diagnosticiranju, ko gre za bolezen srčnih zaklopk.

Postopek za asimptomatsko boleznijo srčnih zaklopk:

Preprečevanje mitralno stenozo ventila

Obnova Akutna revmatska vročica je mogoče preprečiti.

Izogibajte se izpostavljanju streptokokne okužbe.

Stalni antibiotično profilakso razvrščenih od bolnikih, mlajših od 35 let, in tistih, ki vedo, da so bili izpostavljeni okužbi s streptokoki.

Hiter in ustrezen zdravljenje okužb, ki jih povzročajo hemolitično streptokokov.

Bolnike je treba dati nasvet v zvezi z obnovo zob, urogenitalnega trakta, je mogoče operacijo, itd. Na ta način je mogoče preprečiti bakteriemija in subakutni bakterijski endokarditis.

Splošni ukrepi za Mitral valve stenosis

Bolnik je treba pojasniti morebitno možnost zmanjšane telesne sposobnosti kasneje v življenju. Med študijem lahko bolniki odkriti spremembe v ščitnici, potem lahko povzroči anemijo in ritma, je treba ohraniti splošno zdravstveno stanje in se izognili pretirani debelosti in fizično utrujenost.

Več kot 75% bolnikov z mitralno stenozo so bile ženske, ki so bili mlajši od 45 let. Tudi relativno majhen stopnja zožitve kaže z nekaterimi avskultatorni ugotovitev. Če je ventil zmanjšal manj kot 1,5 cm, pri bolnikih z dispneja in moti. Kratek diastolični interval med tahikardije se odraža v pomanjkanju polnjenje prekata. Zato je srčna moč manjša, in odvzeli kri v atriju, pljučno žil in kapilar. Torej, obstaja stalna pljučna kongestija, in simptomi so bolj izrazite. Leže ponoči pripelje do nadaljnjega povečanja volumna krvi v pljučih, paroksizmalno nočno dispneja, ali za tekočine transudation v pljučnih alveolov in akutni pljučni edem. Prav tako lahko pride do hudo pljučno zastojev zaradi akutnega bronhitisa ali akutno okužbo dihal, zaradi pojava subakutni bakterijski endokarditis ali akutno revmatičnem carditis. Kot rezultat dolgoročnega vzdrževanja pljučne venskega tlaka vodi k odpiranju anastomoze med pljučno in bronhialno ven v obliki bronhialne submukozno varic.

Petdeset do 80% bolnikov paroksizmalno ali kronične atrijske fibrilacije, ki lahko pospeši nastanek dispneja in pljučni edem. Zaradi tvorba trombusa v levem atriju Dvajset do 30% bolnikov v kasnejšem obdobju so možganske, visceralne in perifernih arterij.

Pri 40-50% bolnikov razvilo pravo dilatacijo levega hipertrofijo in dekompenzacije. To pripelje do značilnih znakov desni dekompenzacijo srca.

Pri nekaterih bolnikih, ki so doslej neznanih razlogov pljučne arteriole Obkladek zmanjšati in na ta način poveča tlak v pljučni arteriji in pospeši razvoj desni dekompenzacijo srca. Ti bolniki imajo Dispneja enostavno zato, ker so manj izraziti zaradi srčno moč uporabiti za velike utrujenosti in nemoči o naporu.

Zdravljenje mitralno stenozo ventila

Zaprta valvulotome mitralne zaklopke se priporoča samo v primerih, ko so simptomi posledica mehanske zapore mitralne zaklopke in ne zaradi mitralne insuficience. Zamenjava mitralne zaklopke je indicirana v primerih stenoza in regurgitacije. Če obstajajo znaki mitralno stenozo brez hrupa sistolični je težko verjeti, da obstajajo znaki mitralno regurgitacijo. Na EKG so povišan krvni tlak in aortne zaklopke poškodbe spremljajo znaki hipertrofije levega prekata, če pa v primeru mitralne stenoze imajo enake znake. Vendar pa, če je zgornji del srca je zmerno sistolični šum, diagnoza odvisna od razlage splošnih ugotovitev.

Posebna diagnostično analizo je lahko koristno v zapletenih primerih. Ti vključujejo: angioedem-cardiography, barvanje redčenje krivulja, levo in desno srce kateterizacija sledila prekata krivulja ali popuščanje levega prekata. Kirurški poseg je indicirano za zmerno hudih primerih, ko je svetlo le ob naporu dispnejo in utrujenost. To je zato, ker je vzrok za mitralno stenozo, je povsem drugačen, saj znatno smrtnostjo (3-5%), kot tudi pogostost ponovnega oblikovanja stenozo.

Napovedane mitralno stenozo ventila

Ponavljajoča revmatska vročica lahko kadarkoli povzroči smrtno dekompenzacijo srca. Stalna grožnja se kaže v možnosti za razvoj bakterij endokarditis.

Na splošno so bolniki s hudo mitralno stenozo umre zaradi vztrajnega srčnega popuščanja, v tridesetih in štiridesetih let, in po dolgem času splošne nesposobnosti.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Mitral valve stenosis
Close