Fontan postopek

Fontan postopek

Fontan procedure
Fontan procedure
Kakšen je postopek Fontan

Postopek Fontan je odprto srce kirurški poseg pri otrocih z napako v strukturi plovil srce in veliko, ki so prisotni pri porodu, v kateri je kanal, oblikovanih za krvi s kisikom malo zaobiti desnega prekata in prenesti neposredno na pljuča za nove kisika. Operacija se izvaja Fontan opravka z več zapletenih prirojenih srčnih nepravilnosti, vključno z tricuspid srčne zaklopke manjka, tricuspid srčne zaklopke je nenormalno razvit, ko pljučni ventil ne razvija pravilno z nedotaknjeno septuma prekata, ko se elementi na levi strani iz srca, ne razvije v celoti, ko so ljudje z veliko pustil prekata in mala desnega prekata, dvojni dovod desnega prekata. Ta vrsta medicinski postopek opravi pri otrocih, starih od dve do tri leta, in pred tem medicinski postopek, mnogi otroci že imajo dvosmerno Glenn shunt.

Postopek Fontan se lahko izvede na različne načine, vendar v vseh teh povezuje posteriorno vena cava za pljučne arterije. Bolniki z visokim krvnim tlakom pljučno ne more opravljati Fontan postopkov. Delovanje Fontan sta dva ključna dejavnika, ki omogočajo pretok kisika slabe krvi v pljuča, zvišan tlak v venah in dihanje. Tlak v venah poveča 3-4 krat s tem postopkom. Ko dihamo svež zrak, se prostornina notranjosti dojke povečuje in svežega zraka, sestavljen v dihalnih poteh. Hkrati kri poteka v pljučih in dihalnih poti, kri vstopi v pljuča s pomanjkanjem kisika in prihaja obogatena s kisikom. Za operacijo Fontan se izvaja mora bolnik imeti dobre pljuča.

Obstajajo različne oblike Fontan postopke, kot so:


Atriopulmonary povezavo ali klasično Fontan je postopek, v katerem se zbirajo dom v središču, ki zbira kri z nizko kisika iz telesa izolirana od preostalega srca in nato širitev te kolektivne komore je bila po tem, pritrjeno na desni pljučno arterijo ki opravlja malo oksidirano kri iz srca v pljuča in dihalnih poti.

Stranski tunel ali skupaj cavopulmonary povezava se uporablja, ker je prišel do zaključka, da kri prihaja ven z zbiranjem Camber je ustvarjanje turbulence in daje strdkov, ki ustvarjajo po večjih težav. V tej operaciji Fontan se krvni obtok, ki prihaja iz zgornjega dela telesa, povezan z zgornjim delom desnega pljučnega arterije, in potem, ko je zbiranje komora pritrjena na dnu te pravice arterije pljuč, nato umetno oblikovani half pipe materiala je bila dana v zbirni komori.

Vodnike extracardiac je vrsta operacije Fontan, v kateri SVC povezuje pravo pljuč pljučno arterijo, vendar IVC, ki prihaja iz spodnje polovice telesa, je v zvezi z umetnim materialom, oblikovan kot cev.

Da bi bili uspešni Fontan delovanje, je potrebno enotno prekata ni preveč poškodovan zaradi dela črpa kri pod pritiskom in pljučnih arterij ostati sproščen, sicer kri ne bi mogla teči.

Težave promet Fontan je polovica srca ne uspe, jetrna venski visok krvni tlak, sistemski venski visok krvni tlak, motnje strjevanja krvi teče v zaprtem krogu, kajne atrijska dilatacija, visok krvni tlak, motnje povezava med venah in arterijah, neučinkovitost Jasno tekočina, ki teče po vsem telesu in ne more storiti telesne vadbe.

Po operaciji Fontan nekateri otroci so sposobni soočiti z visoko telesno aktivnost, medtem ko v nekaterih otrocih in malo truda je težko breme, vendar je večina so v sredini. Večina otrok po operaciji Fontan uporabo zdravila za redčenje krvi, da se prepreči nastanek strdkov v krvi.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Fontan procedure
Close