Koronarne žilne opornice

Koronarne žilne opornice

stent
stent
V zadnjih 15 letih se je pogosto aterosklerotične bolezni srca in ožilja, vključno z delno ali popolno blokado (stenoza) iz arterij, ki oskrbujejo možgane s krvjo. Od teh štirih arterij, v večini primerov, dve spredaj zbolijo - za karotidne arterije, običajno veliko večji premer kot zadnje - vretenc, kar vodi do motenj prekrvavitve in številne posledice, ki zagotovo najresnejši - kap. Najpomembnejši dejavniki tveganja za razvoj delne ali popolne blokade karotidne arterije: visok krvni tlak, sladkorno bolezen in povečane maščobe v krvi. Pri nekaterih bolnikih, je le eden od dejavnikov, nekateri dva, tri, kar pomeni, da bo skoraj neizogibno priti aterosklerotične bolezni, edino vprašanje je, kdaj. Poleg teh, obstajajo dejavniki tveganja, kot so nižji dediščine, načini življenja, nizko telesno aktivnost, stres. . .

Embedding koronarni stent se začne kot tudi koronarno angiografijo. Nekateri arterije v dimljah, na zapestju ali nadlaket predrtju. Žice se vstavi v arterijo skozi katero s katetrom prihaja do začetka koronarnih arterij, kar je tik nad aortne zaklopke. Med koronarne opornice je bolnik buden ves čas v stiku s skupino, ki je izvedla postopek. Ta postopek se imenuje tehnično perkutano koronarno intervencijo (PCI) in na področju interventne kardiologije.

Ko je kateter vložena do začetka arterije, kateter dobrem položaju za katetra koronarne potrjujejo intravensko razliko v arteriji. Človek ima dve arterije, levo in desno, ki je razdeljen na sprednji potomca in circumflex arterije. Skozi notranjost katetra v koronarne arterije je predstavil koronarno žico. Ona je izdelan iz jekla, vendar s posebej oblikovano glavo, ki je lahko mehki ali trdi, odvisno od kakšne spremembe na žilo. V notranjosti žil, s koronarno žice uvesti vse druge sisteme: baloni, koronarni opornici, krvni strdek v sesalni sistemi, rezanje sisteme, sisteme table za merjenje resnosti arterij in celo poseben ultrazvok sonda, ki jih lahko posnamete notranjost koronarna arterij.

Spremembe na koronarnih arterijah lahko segajo od luči do popolne blokade krvnih žil. Ko gre žica oženja ali zamašitve, se balon naj bi razbil maščobne mase, potisne ob steno in naredili prostor za koronarne opornice. Baloni napihnejo pri zelo visokih pritiskov, ki segajo 10-20 atmosfer. Za ponazoritev, v tlaku avto pnevmatik je 02:58 atmosfere. Po pripravi plovila, se v ladijski koronarne opornice vstavljena.

Koronarni opornici  (stent) je majhno kovinsko protezo kot vzmet iz kemičnega svinčnika. Krvnih žil pride nameščen na balon in po inflacija balona še vedno v notranjosti žilo. Med koronarne žilne opornice različnih zapletov mogoče, da le redko zahtevajo zdravniško intervencijo na nekaterih drugih področjih: srčno kirurgijo vaskularna kirurgija transfuziji, itd ekipi, ki opravlja PCI morajo biti pripravljeni, da prepozna in se ukvarjajo z morebitnimi zapleti, ki se lahko pojavijo med izvedbo postopka.

Po koronarne žilne opornice, obstajata dve težave. Prvi problem je, tromboza, da je. Nastanek krvnega strdka v koronarne opornice. Glede na to težavo, se borimo dvojno antitrombotični terapijo. Druga težava je odziv krvne žile v prisotnosti koronarne opornice, ki je seveda, tuja telesa. Ta problem je še posebej izrazito pri bolnikih s sladkorno boleznijo, z dolgimi poškodb v majhnih krvnih žil. . . Zato se uporabljajo koronarnih žilnih opornic, impregnirano s posebnimi snovmi, ki preprečujejo in zmanjšujejo plovilo reakcije krvi.

Zbrani podatki kažejo, da karotidne arterije vstavitvijo žilne opornice zagotovo veliko manj varna kot karotidne endarterectomy pri bolnikih s simptomatsko in asimptomatsko karotidno zožitvijo arterije. Stopnje kapi in smrti je bilo veliko večje pri bolnikih z vsajeno žilne opornice karotidne arterije v primerjavi s tistimi, zdravljenih z endarterectomy.

Diagnostični postopki trajajo v povprečju 15-30 minut, terapevtska, dajanje stent, ponavadi 30-60 minut. Bolj zapleteni postopki, ko je dal več koronarnih žilnih opornic, lahko traja dlje kot dve uri. Bolnik po 24 urah se sprosti, da gredo domov. Bolniki z akutnim miokardnim infarktom v bolnišnico podaljšan nekaj dni po posegu. Nadzor k zdravniku, je priporočljivo vsaj dvakrat v prvih dveh letih.

Po koronarne žilne opornice v koronarne arterije, bolnik jemlje redno sprejeti dvojno antitrombotični zdravljenje za nekaj mesecev do enega leta, včasih tudi več, odvisno od tega, ko je bila nameščena stent. Ta terapija je zelo pomembno, saj je eden izmed zapletov tromboze, ki se lahko pojavijo na prvi dan, prvi teden, vendar pa je po mesecu dni. Vsaka prekinitev prostovoljno dvojnega antiagregacijskega zdravljenja brez posvetovanja z kardiologa, lahko privede do nastanka koronarne tromboze žilne opornice.

Po koronarne žilne opornice bolnik ne smejo biti izpostavljeni fizičnim naporom, vključno z: rednimi stentov na tri mesece in šest mesecev za prevleko. Po naporu pomeni dvigovanje in potiskanje tovora obremenitev = napor, ki zahteva več fizičnega napetost. Običajni globok vdih zraka pred, fizičnega dela dolge stopnice plezanje, kolesarjenje in pospeši hrib. Pretirana Fizični napor lahko pogoj tvorba trombusa na mestu žilne opornice pritrjene.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z stent
Close