Kaj je aortitis

Aortitis

aortitis
aortitis
Kaj je aortitis

Aorto lahko izpostavljeni različnim vnetnih procesov, te dejavnosti obsegajo vse tri plasti steni aorte in stanje, v katerem je naveden kot bolnik aortitis. Aortitis lahko povzroči zamašitev aorte vpliva vnetja in šibkost v arterijski steni in oblikovanje balonarstvo za del arterije.

Simptomi aortitis

Pri bolnikih z aortitis pojavi slabost, povišana telesna temperatura, izguba teže, kožni izpuščaj, vaskularne insuficience, znojenje, zlasti ponoči, bolečine v sklepih in utrujenost. Te težave pri aortitis se spremlja tudi povečano hitrost sedimentacije in anemijo. Začetna faza aortitis vodi do novega kronično stanje, ki se lahko značilna vnetja in nekroze stenah arterij in njihovih podružnic. V poznejši fazi aortitis, pride do slabosti steni aorte in oblikovanja lokalnih anevrizme. Aortitis močno vpliva na stene iz aortnega loka in zaradi aortitis gre za manjša in zapiranje aorte. Ta bolnikovo stanje, ki ga imenujemo aortitis aortno loka sindrom. Aortitis povzroči izgubo zavesti ali zaradi motnje krvnega obtoka lahko privede do prehodnih ishemičnih napadov. Aortitis lahko povzroči krče, mrmranje, znižano mišično maso na obrazu in rokah ter motnje vida. Zaradi visokega tlaka lahko pride do srčnega popuščanja, vendar to ni pogosto velja, kadar gre za aortitis. Pljučna hipertenzija v aortitis lahko privede do zapore pljučne arterije. Aotritis ponavadi pojavi pri bolnikih z žolčem kolike, revmatološke bolezni, Takayasu arteritis, velikan arteritis celic, zobne bolezni in drugih bakterijskih okužb, ki vstopi v krvni obtok.

Diagnoza aortitis

Diagnoza aortitis temelji na podlagi zgodovine, fizičnih pregledov in klinične slike. Na fizični pregled aortitis zdi slaba periferni pulz, spuščen in zelo težko videti krvnega pritiska na aorto, ki prihajajo iz loku aorte. V aortitis se lahko pojavi kot dobro in zožitev aorte, ki vodi do nenadnega hitrega impulz. Ta pogoj aortitis zahteva določitev krvnega tlaka in s skrbnim spremljanjem. Za je diagnoza aortitis uporabljajo rentgenski aparat za prsi, angiografijo videti pretok krvi in ​​obstoječe manjšajo, elektrokardiogramu za škodo na srcu, bi krvni test kaže na prisotnost okužbe, angiografijo in MRA za pregled krvni obtok.

Zdravljenje aortitis

Akutna faza aortitis se pogosto zdravi s kortikosteroidi. Ta terapija je treba intenzivno dokler simptomi ne začnejo nižanjem, in včasih se aortitis zdraviti s kortikosteroidi do nekaj mesecev. Ciklofosfamid se lahko uporablja pri bolnikih, ki trpijo za aortitis in razvijejo odpornost na kortikosteroide. Hipertenzija je treba obravnavati agresivno, in še posebej koristno je lahko zaviralci ACE. Kirurško zdravljenje aortitis je nujno, če boste morali obnoviti promet na mestih, kjer je bila delna ali popolna zapora arterij. To se izvede s endarterectomy ali obvoznice. Angioplastiko balon je lahko tudi koristno orodje za določene vrste zdravljenja aortitis. Pojavlja anevrizma zahteva resekcijo.

Sifilična aortitis (SA)

Sifilična aortitis zelo redki danes, hvala za antibiotike. Aortitis SA je implicirana z aortno okužbe spirohete (ki ga povzroča sifilis). Obstaja možnost za nadaljnjo evolucijo anevrizme. Za HE diagnostiko se uporablja reakcije Waserman in Treponema pallidum preizkus imobilizacijo. Penicilin zdravljenje je priporočljivo za aortitis SA. Če anevrizma hitro širi, ali pa je večja od 7 cm ali simptomatično, se priporoča njena nadomestitev z vsadkom.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z aortitis
Close