DDDR spodbujevalnik

DDDR spodbujevalnik

DDDR pacemaker
DDDR pacemaker
DDDR spodbujevalnik zaznamuje preddvorov in prekatov mer in čutila obeh domovih srca. DDDR spodbujevalnik ima senzor, ki beleži potrebo po višji minutni volumen in lahko uravnavajo srčni utrip samodejno. Če lahko srce ni naravnega spodbujevalnika funkcije spodbujevalnika DDDR prevzamejo svojo vlogo in zagotoviti nadaljnje nemoteno delovanje srca. Včasih so iz dvojne spodbujevalnika komorni s prilagodljivostjo in jih je mogoče prilagoditi posebnim potrebam vsakega bolnika, ki potrebuje tovrstne spodbujevalnika.

DDDR spodbujevalnik se priporoča za zdravljenje bolnikov s srčnim utripom koli je nižja od 60 utripov na minuto, pri bolnikih, ki imajo bolezen sinusnega vozla, AV blok, ali oboje. Nalašč za bolnika pacing DDDR je tista, s kombinacijo sinuatrial vozlišča in vozlišča atrioventrikularne motnje v katero se bo DDDR spodbujevalnik korakanje obnoviti stopnjo odzivnosti in atrioventrikularnega sinhrono. Za vsakega bolnika posebej je zdravnik odločil, da se mora bolnik uporablja DDDR spodbujevalnik z upoštevanjem prednosti in slabosti, ali pa samo ena komora spodbujevalnika. Sodobni spodbujevalniki DDDR so sposobni, kompleksne naprave, ki s svojimi novimi funkcijami izboljšajo hemodinamskih in lažje delovanje srca bolnika.

DDDR spodbujevalnik kratica je:

D - Dual komora
D - Drugo pismo kaže na komoro, ki je zaznal
D - Pacers odziv na zaznavanje (ladja za zaviranje in sproži stimulacijo s spodbujevalnikom)
R - programirljivost funkcije (Oceni Responsive)

DDDR pacmaker pomeni spodbujevalnik se sprehajal električno aktivnost v atriju in prekata in je zaznavanje aktivnosti v vsakem od njih. Ko zazna, je dogodek, da se dogaja, da bodisi sprožijo odziv ali pa zavirajo krmiljenje takta in stopnja odziva. Terapija za bradikardijo s srčnim spodbujevalnikom vedno eden izmed največjih zdravstvenih dosežkov 20. stoletja. Veliko različnih vrst naprav so zdaj na trgu, kar je posledica fizioloških odkritja in napredek v tehniki.

Večina spodbujevalnikov DDDR napak v delovanju sistema nenevaren, toda nekateri so lahko smrtno nevarne, kot so: propadel pljuča, kri nabirajo v plevralni votlini, plinsko embolijo, perforacija, dislodgement, preponska stimulacijo, perikardialnim tamponada, hematom, spodbujevalnika okužbo, krvni strdek ...

Po namestitvi DDDR spodbujevalnik lahko najdete tudi zapleti začasno srca krmiljenje takta, kot so, entricular tahikardijo, arterijska punkcija, propadel brahialnega pleteža pljuč, poškodbe, tahikardija, stafilokokne okužbe, napačen položaj spodbujevalnika. Prav tako lahko pride do simptomov sindroma srčnim spodbujevalnikom, ki se nanašajo na pomanjkanje atrioventrikularni (AV) sinhrono.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z DDDR pacemaker
Close