Neprimerno sinusna tahikardija

Neprimerno sinusna tahikardija

Inappropriate sinus tachycardia
Inappropriate sinus tachycardia

Neprimerno sinusna tahikardija je motnjo srčnega ritma ali obliko aritmije, v kateri srčnim utripom je zelo visoka več kot 100 utripov na minuto. Tudi malo vaje ali psihični stres povzroči skok v srčnem utripu, ki vodi do motenj srčnega utripa (palpitacije), zasoplost, utrujenost, netipično prekordialne bolečine, zamegljen vid, potenje, glavobol in vadbe nestrpnosti. Predlagani mehanizmi neustrezno tahikardijo sinusov so avtomatizem okrepljeno SA vozlišče, prilagoditev v avtonomno delovanje v zvezi s povečano ali zmanjšano aktivnost simpatika živčnega sistema in zmanjšati baroreceptor refleksni nadzor, se je število raziskav je pokazala, lastna protitelesa, ki aktivirajo beta adrenoreceptorjev. Preden je bilo ugotovljeno, neprimerno sinusna tahikardija, moramo najprej izključiti možnost drugih vrst tahikardije sinusov.

Neprimerno sinusna tahikardija je najbolj pogosta pri ženskah v poznih 20-ih in v začetku 30-tih let in imajo simptome za več mesecev. Srce bolnika je v mirovanju bije več kot 100 utripov na minuto, ampak padajo med spanjem, medtem ko je najmanjša utrujenost šel do 150 utripov na minuto.

Za diagnozo neprimerne tahikardije sinus ni formalnih diagnostična merila in diagnoza je narejen na osnovi, brez drugih vzrokov za tahikardijo sinusov, tipične vrste supraventrikularne tahikardije je treba izključiti, študij strukture in vsebine normalne širjenju električne aktivnosti preko atrija, nočno padec v številu srčnih utripov na enoto časa, neprimerno število srčnih utripov na enoto časovni odziv na fizični napor, število srčnih utripov na enoto časa v enem dnevu več kot 95 utripov na minuto, nizek krvni Pritisk je včasih opazil.

Ni še ugotovljeno, naravni vzrok neustreznega tahikardijo sinusov, ki sčasoma izgine in se šteje že več let. Bolniki z neustrezno tahikardijo sinusov so občutljivi na adrenalin in celo majhni odmerki lahko povzročijo tahikardijo, zato se lahko uporablja beta blokatorje. Prav tako se lahko uporablja in kalcijevih receptorjev, ki lahko zmanjšajo veliko srčni utrip, vendar se uporabljajo zelo redko. Neprimerno sinusna tahikardija je mogoče zdraviti z zgoraj omenjeno in nekaterimi drugimi metodami, vendar zahteva dobro komunikacijo med bolnikom in zdravnikom, saj zdravljenje napreduje na poskusni osnovi in ​​zahteva veliko zaupanje. Obstaja alternativna metoda kot vnos soli (povečanje s pomočjo zdravnika), ablacijo na sinoatrijskega vozlišča ali čakanja, ker je dokazal, da se bolezen ne izgine v času.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Inappropriate sinus tachycardia
Close