Holter monitoring

Holter monitoring

Holter
Holter
Holter EKG spremljanje je neinvazivna diagnostični postopki, ki se izvaja v ambulantni ali bolnišnični pogoji. Bolnik dano, elektrod na prsnem košu, ki so povezane z napravo (velika za mobilni telefon). Naprava, Holter EKG snemanja Elektrokardiogrami za pacienta ves čas. Holter se običajno nosijo na 24 ur. Med nošenje bolnika naprava ne more kopeli, premikanje kablov in odstranite elektrode. Bolnik pa nosil Holter, opravlja običajne dnevne aktivnosti, ki so zapisani v dnevniku.

Ko se uporablja za spremljanje svojega srca, nato pa so elektrode pritrjena na prsih za sprejem električnih signalov srca in signalizirati prenosne naprave, ki jih beleži. Da bi se izognili motnjam mišične aktivnosti na prsih, ki vodi k napačni sliki spremljanja Holterjevega so elektrode pritrjena na koščeni del prsnega koša. Vsak Holter EKG nadzorni sistem je sestavljen iz strojne opreme, ki beleži električne signale iz srca in da je programska oprema po analizi teh signalov. Holter monitoring test je neboleča, vendar lahko ustvarite nelagodje med spanjem in nekateri bolniki morajo za britje prsi, da pripisuje elektrod, pomembno je tudi, da je lahko bolnik alergični na trak lepila elektrod, ki se sčasoma odpadejo, vendar je bolnik obveščeni, kako jih vrnejo na mesto.

Po odstranitvi naprave za spremljanje Holter od bolnika, kardiolog prenos podatkov iz naprave v računalnik in analizira EKG bolnika. Kardiologi na podlagi analize EKG, ugotoviti, ali obstajajo motnje srčnega ritma, srčni motnje prevajanja impulzov, ishemično epizodo.

Obstajajo tudi brezžične naprave za spremljanje Holter, ki s pomočjo mobilnega telefona pošilja signale na vaš kardiolog, njihova slabost je, da je za polnjenje baterij na 2 dni.

Holter EKG monitoring se uporablja predvsem za:

Odkrivanje in klasifikacija srčne aritmije pri bolnikih s srčnim obolenjem ali pri bolnikih s simptomi, ki bi jih lahko povzročila aritmije.

Diferencialna diagnoza (omotica, kratkotrajna izguba zavesti).

Pri bolnikih z atrijsko fibrilacijo ali atrijsko aritmije, prehodne, ki se zgodijo čez noč.

Po srčnem napadu ali bolezni srčne mišice, je lahko število motnje srčnega ritma, ki lahko ostane neopažena, zato njihovo odkrivanje, zahteva uporabo spremljanja Holterjevega.

Izbira osebja za posebne dajatve (piloti, potapljači, padalci, astronavtov, itd.)

Nadzor spodbujevalnika.

Izbor in odkrivanje prikritih bolezni srca pri športnikih.

Raziskave.

Holter EKG naprave se lahko uporabljajo za diagnozo:

Atrijska fibrilacija od srca.

Multifokalna atrijska tahikardija (hitro bitje srca, narejena iz številnih lokacijah v srcu).

Palpitacije.

Paroksizmalna tahikardija supraventricularis.

Ugotavljanje vzroka za hitro utrujenost.

Počasen srčni utrip (bradikardija).

Ventrikularna tahikardija.

Nenadna smrt v družini.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Holter monitoring
Close