Glenn mešalni ventil

Glenn mešalni ventil

Glenn shunt
Glenn shunt
Kaj je Glenn mešalni ventil

Glenn shunt je začasna obravnava, ki se uporablja za otroke (pred postopek Fontan) za izboljšanje pretoka krvi v pljuča, kjer je samo en prekatu deluje pravilno, druga pa je precej manjši in ne pošilja dovolj krvi za telo in pljuča. Glenn shunt je operacija, v kateri je vena cava superior povezan z desno pljučno arterijo, da bi poslali kri pravico, da v pljučih in premine srce in svojo tanko prekata, ki preprečuje pravilno pretok krvi. Glenn shunt poskuša izogniti popolnoma neustrezen in srce njegovo se včasih uporablja tako za pljuča, nato pa se imenuje dvosmerno Glenn mešalni ventil.

Kdo potrebujete Glenn shunt

Bolniki, ki potrebujejo Glenn shunt so tisti, ki trpijo zaradi prirojene okvare srca in znaki, na podlagi katerih lahko prepoznamo, so modrikasta koža, ustnice in nohti, ki nastanejo zaradi pomanjkanja kisika v krvi. Glenn shunt je paliative vrsto operacije, ki se ne bodo odpravili težave, ali se izvaja na odprtem srcu, ampak naredi majhen rez v prsih, po katerem bolnik ostane v bolnišnici nekaj dni.

Po uspešno postopku drenaže Glenn, Fontan postopek je logično, vendar se ne izvaja skupaj, saj lahko naredi veliko pljučni tlak. Velika prednost shunt Glenn je sposoben opraviti zelo zgodaj pri otrocih in s tem izboljšajo kakovost svojega življenja. Slaba Glenn shunt, da je v nekaterih otrocih se je povečal pritisk pljučni, ki vodi do več težav.

Klasična Glenn shunt je sedaj zelo redke, ker presega dvosmerno shunt Glenn operacijo. Dvosmerna Glenn Shunt je ponavadi druga za operacije Blalock Taussig, ki se izvaja na novorojenčkih. Prednost dvosmernega postopka drenaže Glenn je, da ona omogoča pretok krvi s pomanjkanjem kisika v obeh pljučnih krilih in ne vpliva pljučne arterije drevo. To je prednost za nadaljevanje zaradi Fontan postopek, ki zahteva nepoškodovano pljučne arterije drevo. Druga prednost je, da ta vrsta operacije shunt Glenn je, da ne povzroči posledice na pljučih krvne žile, kar lahko omejite in zgosti zaradi povečanega tlaka pljučne. Glenn shunt je zelo varno delovanje, vendar se zgodi, da smrt nastopi v nekaterih primerih. Po shunt Glenn sčasoma lahko pride ponoven pojav cianotični epizod in perifernih zasičenosti, v nekaterih primerih pa lahko privede do okužbe in perikardialni ali plevralni izlivi.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Glenn shunt
Close