Aortna stenoza

Aortna stenoza

Aortic stenosis
Aortic stenosis
Kaj je aortno stenozo

Aortno stenozo je kronična revmatska bolezen srca, ki povzroča togost in deformacije srčnih zaklopk, se je pridružil commissure ali povezuje in skrajšati chordae tendinea zaradi enega ali več napadov revmatične vročine. Te spremembe v srcu, ki vodi do aortno stenozo in aortno insuficienco, ki je v redkih primerih prišlo skupaj. V aortno stenozo v 50-55% primerov mitralne ventili vpliva, v 25% primerov so povezane lezije v mitralna in aortna ventili zalizci in le v 10% primerov je poškodba aortne zaklopke. Manj pogosto, aortno stenozo vpliva ventili pljučno arterijo. Aortno stenozo ovira sproščanje krvi iz levega prekata v aorto zaradi zmanjševanja odprtja aortne zaklopke.


Klinična slika aortno stenozo

Samo v 60% primerov je mogoče ugotoviti zgodovino revmatičnih kuge pri bolniku z revmatičnimi boleznimi. Najzgodnejši znak organske bolezni zaklopk hudo šumenju srca, vendar podatkov o odškodnine srca zalizci, je treba uporabljati z rentgenom, fluoroskopijo in EKG.

Aortna stenoza je mogoče preprečiti, če se bolnik ne izpostavljajo streptokokne okužbe, uporaba antibiotikov pri bolnikih, mlajših od 40 let, in pri bolnikih, ki so bili izpostavljeni okužbi s streptokoki, hitro in učinkovito zdravljenje okužb, ki jih povzročajo hemolitično streptokokov. Če pozorno poslušate navodila zdravnikov za popravilo lukenj, urogenitalnega sistema in morebitne kirurškimi posegi za preprečevanje bakteriemija in subakutni bakterijski endokarditis.


Ko so bolniki bodo aortno stenozo zmanjša fizične sposobnosti, je treba spremljanje sprememb v ščitnici, možne pojavitve zmanjšanje števila rdečih krvnih celic in motnje srčnega ritma. Pomembno je tudi, ko aortno stenozo, da bi se izognili fizično utrujenost, je treba ohraniti splošno zdravstveno stanje in se izogniti debelosti.
Od aortno stenozo predvsem moški trpi, v približno 80% primerov. Tipična srca srčni šum in "vznemirjenje", ne da bi povzročila pomembne spremembe v pretoku krvi ustvarja grobo ventili ali dilatacija aortne. V nekaterih primerih aortno stenozo, sistolični šum pride čez aorte, ki se prenaša na vratu in zgornjega dela srca. V hujših primerih aortno stenozo je mogoče opaziti povečanje levega prekata. V stenozo zaklopk na X-ray je mogoče videti dilatacijo aorte. Ko je zaklopke odpiranje zmanjšala nato prikazal prekata Sistola in pulz postane ploska, ko se pojavi utrujenost in napor za izhod palpitations.Cardiac bistveno zmanjša tako, da ima pacient angino pektoris, globoka slabotnost, omotičnost med naporom in sinkope. Zdravljenje aortni stenozi je težko, celo po več letih zdravljenja in lahko privede do miokardnega infarkta. Aortna stenoza lahko stenozo zaklopk, subvalvular stenoza ali supravalvular stenozo. Vsaka zahteva poseben način, da postavi diagnozo in drugačen kirurški postopek pri zdravljenju. Pred operacijo z aortno stenozo mora obstajati podrobnejše preiskave, vključno s kateterizacijo levega in desnega prekata, koronarno angiografijo, aortography in rentgensko preiskavo levega prekata.

Zdravljenje aortno stenozo ( aortic stenosis )

Vsi bolniki z intenzivnim simptomi aortni stenozi se priporoča kirurški poseg. Znaki, ki jih je treba upoštevati pri odločanju smo za kirurško korekcijo aortni stenozi se postopno levega prekata dekompenzacija, napadi sinkopo zaradi možganske ishemije. Ko se zdi, da zmanjšan srčni izhod v aortno stenozo je treba, angina pektoris je treba preveriti. Pred odločitvijo je treba za kirurško korekcijo aortno stenozo preverite hemodinamske in kliničnih dokazov hudo aortno stenozo, tudi pri bolnikih, ki so brez simptomov. Če so bolni in mitralne in aortne Ventili morajo potem je treba zamenjati oba ventila v istem operativnem posegu. Minuta je priporočljiva kirurška korekcija aortno stenozo, spremembe ventilov, da je težko. Kirurški poseg, ki se zdaj uporablja za korekcijo aortni stenozi je plastično protezo ali homograft. V primeru zelo izrazitega prirojeno aortno stenozo, v tem primeru ni mogoče ustanoviti majhno plastično protezo, se uporablja rekonstruktivno kirurgijo, ki niso pokazali pozitivne rezultate. Če po kirurški popravek aortno stenozo gre za ponovno revmatska vročica, bi lahko skupaj tlaka v srcu potekajo. Obstaja stalna nevarnost za razvoj bakterij endokarditisa, kot tudi angino pektoris ali sinaskope.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z aortic stenosis
Close