Prirojene srčne bolezni

congenital heart disease
congenital heart disease


Prirojene srčne bolezni so približno 2% vseh bolezni srca pri odraslih.

Kljub razvoju medicine vse pomanjkljivosti plod ni mogoče izogniti v obdobju pred rojstvom, med katerimi so srčne napake. Te prirojene okvare včasih ni problem in se lahko odstrani, in za kompleksno prirojeno srčno boleznijo je potreben resen odgovor. Poleg prirojenih srčnih napak obstajajo in pridobljene srčne napake, ki bi lahko nastale zaradi prirojenih napak srca. Hvala za razvoj prirojenih srčnih napak medicine je mogoče obdelati v 90% primerov. Če ena vodi v mislih, da prejšnje dni doživel petina bolnikov, rojenih s srčno napako komaj 16 let, in danes Kar 85 do 90 odstotkov teh bolnikov v puberteto, je jasno, da je to posledica razvoja pediatrične kardiologije in srčno kirurgijo. Pravočasno kirurgija v mnogih primerih zagotovi okrevanje in normalno življenje v prihodnosti. Toda problem je, da so vse prirojene srčne napake ni enostavno za zdravljenje, ker so razvrščeni v več skupin. V prvi skupini so med 20 in 25 odstotkov zelo resno in redko prirojeno srčno bolezen, ki zahteva doživljensko nadzor. V drugi skupini pa je 35 do 40 odstotkov zmerno hudih prirojenih srčnih napak, ki se lahko uspešno delujejo in jih je treba nadzor,, tretji pa je 40 odstotkov lažja prirojene srčne napake, ki so pravočasno operacijo so odstranili potrebo Za nadaljnje kontrole ali se izjemno redko potrebna.

Problem prirojenih srčnih napak v njihove dobre in natančne diagnoze in kirurške in nekirurško zdravljenje. Prirojene okvare srca zahtevajo dobre strokovnjake in dobro diagnostično tehniko. Če nekateri tega primanjkljaja, bolnik ustvarja dolgoročne težave. Danes je večina smrtnih primerov ne bo zgodilo v otroštvu, vendar se pojavi v odrasli dobi. Ti učinki se pojavijo pri bolnikih, ki prej niso upravlja, kot tudi tiste, ki so uspešno delujejo na otroštvo, ki pa so v kasnejšem obdobju razvila slabše delovanje srčnih zaklopk, sledijo pa s širitvijo srca in nastop srčnih napak prirojenih srčnih arrhythmias.All lahko resni, odvisno od tega, kje faza bolezni

Razvrstitev prirojeno srčno boleznijo
 
A. Brez shunt

- Na desni strani

pljučne arterije stenoza (12%).

- Na levi strani

aortno stenozo zaklopk (3%).

B. z shunt

- Acyanotic

Atrijska septalna okvara (20%)

Persistens ductus arteriosus (13%)

Ventrikularna septum napaka (9%).

Acyanotic Fallot tetrad (11%)

Zožitev pljučne arterije v obratnem interatrial shunt (3%)

Eisenmengerjevo sindrom (3%).

Tricuspid ventil atresia (1,5%).

Druge prirojene nepravilnosti so se pojavile v približno 20% primerov.

Še posebej pogosto najdemo Marfan sindrom, kromosomske nepravilnosti, kot so npr. Turnerjev sindrom.

Patogeneza klinične slike prirojene srčne bolezni

Prirojene srčne bolezni so znaki in simptomi, ki jih povzročajo naslednjih mehanizmov:

Zaklopke ali plovilo: s tem pojav hipertrofije levega in prenikanje srca z običajnimi dogodkov.

Levo-desno shunt: FERVI tok iz levega prekata atrij ali na desni atrij ali prekatov. To vodi k povečani desni delu levega in povečal pretok v pljučnem obtoku na račun sistemskega krvnega obtoka.

V večjih in manjših spojev je bila ta razlika poveča, katerih posledica je pojav, dispneja in utrujenost. Za neznanih razlogov, so nekatera od teh spojev in povzročijo pljučno hipertenzijo, pridi k nastanku povratnih spojev, tj. Levo-desno shunt se pretvori v desno proti levi (svndrom Eisenmengerjevo). Maja pojavi in ​​hemoptiza.

Desno-levo shunt: ko krvni prehaja iz desnega prekata atriju ali v ventrikularnih aorta, levo ali desno atrij, tako mimo pljučni krvni obtok pripelje do nekaterih znanih kliničnih znakov cianoze. Dispnejo in utrujenost pri bolniku so oproščene v čepenje. Sinkopa se zgodi, ko pljučna tok je zelo nizka. Nadomestni polycythemia pride vedno v premajhni nasičenosti, in v hudih primerih lahko to privede do možganske tromboze. Poleganja mladičev prsti ponavadi spremlja izrazito cianozo.

Poleg posebnih hemodinamskih sprememb v prisotnosti desno-levo shunt lahko vodijo k pojavu metastatske absces možganov, bakterijska endocardia, zlasti v primeru okvare levega zamašek, ductus arteriosus persistens z ventilom bicuspid aorte.

Da bi pravilno diagnozo poleg velikosti rentgenskih posnetkov srčno napako, EKG, je srce kateterizacija potrebno, dedilution krivulje.
 
Diagnoza Razlika prirojeno srčno boleznijo

Avskultatorni ugotovitve:

To je vsekakor koristno, da bi našli zvok za otroka, in prirojene anomalije kjerkoli na telesu. Prisotnost hrupa ob levem robu prsnice v korist prirojeno srčno boleznijo, vendar pridobila aortno stenozo lahko poruši to diagnozo. The prekata septum napako in ductus arteriosus persistens slišati mehko srce na vrhu diastoličnim šumenju lahko navedena, vendar ni nobeden od drugih funkcij mitralno stenozo. Venski pretok, ki jih je mogoče slišati v zgornjem območju parasternales je povezan z obstojem ductus arteriosus persistens aorto pulmonale ali fistule.

Veliko prirojenih napak srca so lahko zapleteni in imajo slabo prognozo. To so tako imenovane napake s cianoze, kjer običajna oseba, ki ni strokovnjak na področju medicine, zazna modrikasto obarvanje ustnic, skozi ušesa školjk in prstih. Ti bolniki imajo težave pri dihanju, pnevmatike brez težav, vse to pa je posledica mešanja krvi med levo in desno stran srca, ali naravo nepravilnosti, ki obstajajo, kot v primeru enega samega ventrikla.

Cianoza s prsti Clubbing:

Cianoza, polycythemia in klubov prsti pojavijo v primeru kronične pljučne srca, kot tudi prirojene arteriovenskih fistul pljuč. Za ugotavljanje izvora prsti cianoza in klubih proučuje vrednosti arterijskega nasičenosti s kisikom med vdihavanjem kisika 100%. Arterijska nasičenost s kisikom, ne more biti povzdignjen na normalne vrednosti, če je mešalni ventil.

Cianoza brez prstov Clubbing:

Brez Cianoza in polycythemia klubov prsti običajno obrobne. Obstaja deformirani "srčno izhod" ali počasno periferno cirkulacijo. Arterijska nasičenost s kisikom je normalno. Če po temeljiti preučitvi načina zdravljenja prirojenih bolezni, ostaja odprto, je treba bolnika napotiti na srčno kateterizacijo, angiografijo in merjenje barve za redčenje krivulje cardiograph

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Congenital heart disease
Close