Revmatska vročica

Revmatska vročica

Rheumatic fever
Rheumatic fever
Ko je oseba okužena z bakterijo Streptococcus bakterij, ki so povzročile vnetje, imenovano revmatska vročica, ki je v začetku bolnik le iz grla STREP, in večina ljudi tega ne razvije v resne posledice, pa če je ne zdravimo, telo prične braniti, ki povzroča vnetja in otekline možganov, sklepov, kože in povzroča srce. To vnetje povzročajo brazgotine na srčnih zaklopk, ki je kasneje razvil v revmatične bolezni srca. Samo malo število bolnikov s streptokoki okužbe ali STREP grlo se lahko pojavi revmatska vročica. Ko revmatska vročica je zdravljenje ona ne pusti nobenih učinkov na možgane, sklepe ali kože, ampak samo posledice na srcu.

Merila za diagnostiko revmatičnih kuge

Pomembno znamenje revmatične vročine


Carditis

Sydenham horea

Subakutne vozliči

Eritem marginatum

Polyarthritis

Manjše znaki bolezni:

Temperatura

Polyarthralgia

Podaljšano P-R interval

Večja hitrost sedimentacije in C - reaktivnega proteina.

Dokazila o preteklem beta hemolitično

Streptococcus okužbo.

Dokazi že zaceljene revmatične mrzlice ali revmatičnih bolezni zaklopk.

Diagnoza revmatične vročine lahko nastavite, če gre za najmanj 2 ali več večjih znakov bolezni. Čeprav je mogoče z različnimi načini revmatične vročine so revmatoidni artritis, neurocirculatory stenia, bakterijski endokarditis, kolagen in kroničnih bolezni nalezljive bolezni.

Splošni Značilnosti revmatične vročine

Revmatska vročica je akutna ali kronična bolezen sistem, ki je iz neznanih razlogov lahko samo, da omejijo ali postopoma doseči do deformacije srčnih zaklopk. Redko lahko imate akutno in nasilno obliko.

Revmatska vročica je najpogostejši vzrok za bolezni srca pri ljudeh pod 50 let. V skladu s splošnimi težave je mogoče razvrstiti kot tretjo bolezni po hipertenzije in ateroskleroze koronarnih bolezni. Revmatska vročica malo več sreče pri moških kot pri ženskah, vendar horea je pogostejša pri ženskah. Najbolj se pojavi v starosti med 5 in 15 tega leta, revmatska vročica je redka pri otrocih, mlajših od 4 let in po 50-ih letih.

Revmatska vročica se začenja hemolitično Streptococcus okužbo in se običajno pojavi 1-4 tednov po tonzilitis in vnetje srednjega ušesa.

V akutni fazi revmatične vročine lahko zgrabijo endokarda, miocardia, perikarda, pljuča in poprsnice. Značilne spremembe se kažejo v obliki perivaskularni reakcije granulomatozni in vaskulitis. Mitralne ventili so bili prizadeti v 75-80% primerov, se aorte ventili na 30%, tricuspid in pljučni ventili v manj kot 5% primerov. Edematous ventili na površini vodi do pojava majhnih rdečih zrnc. Morda bo popolna ozdravitev ali progresivne spremembe na koži, ki jih lahko povzroči akutno ali kronično vnetje, ki se lahko razvijejo v mesecih ali letih.

Klinična slika revmatične vročine

Glavni znaki revmatične vročine

Carditis ugotovitve se lahko uporabljajo za diagnozo revmatične vročine v naslednjih primerih:

V zgodovini smo imeli podatke o revmatičnih bolezni zaklopk kuge ali na podlagi revmatičnem.

Če vemo, da je v zadnjih 4 tednih je bilo streptokokno vnetje zgornjih dihal.

Carditis običajno pojavi v otroštvu v mladostni dobi, pri odraslih pa je najlažje ugotoviti z zaporedno analizo EKG. Carditis prisotnost se lahko ugotovi s katerim koli od bolezni, ki so navedeni spodaj:

Perikarditis - bodisi z vlakni, s prekordialne bolečine, epigastriju ali levi rami, bolečine v sklepih med gibanjem. Značilne spremembe v ST segmenta v EKG ugotovitev in tekočine za vsako stopnjo. Ni prišlo pogosto v odrasli dobi. Diagnoza se lahko nastavi s serijsko rentgenskih posnetkov, ki so pokazale postopno povečanje srčne sence.

Povečano srce, ki se lahko diagnozo s kliničnim pregledom in rentgenskih posnetkov v korist vnete sklepe in mišice. S serijsko Rentgen je mogoče zaznati spremembe v velikosti srca.

Srčno popuščanje. Dekompenzacijo na desni strani srca je bolj izrazit pri otrocih in boleča in povečana jetra, je pomemben znak.

Mitralne ali aortne diastolični šum govori v prid širitve zaklopk prstan ali miokardija z ali brez povezane valvulitis.

V odsotnosti katere koli izmed zgoraj naštetih znakov, diagnoza carditis odvisna od naslednjih manj določene spremembe v razmerju do celotnega klinično sliko.

EKG za Rheumatic fever

EKG: Najpomembnejše spremembe so podaljšal intervala PR več kot 0,04 sekunde. Manj specifične spremembe v obrisa P valov in inverzija T valov.

Spremembe v kakovosti zvoka srca.

Pansystolic hrup na vrhu srca, ki traja ali postane glasnejši med boleznijo in se prenaša axillas. To je mogoče slišati Carey Coombs visoko diastolični šum.

Hiter ritem je težko razlikovati med otroki in mladih letih iz tretjih ton.

Sinusna tahikardija glede obsega in stopnje temperature. Poteka in v sanjah in bistveno poveča z najnižjo dejavnosti.

Aritmije, ki se gibljejo vodniki, ektopična stavke.

V naslednjih dveh znakov običajno pojavijo povezana z carditis, tako da so majhne vrednosti za diagnosticiranje bolezni na začetku. Vendar pa se občasno pojavlja pred carditis biti trdni dokazi o obstoju revmatične vročine.

. Eervthema marginatum je pogosto povezana z nodule kože. Spremembe se začnejo s hitro naraščajočim makule, in robom obroča ali jasno centra. Te je mogoče enostavno povečati ali zraščene. Kožni izpuščaj je lahko prehodno ali trajajo dalj časa.

b. Podkožjem vozliči - so redki, razen v otroški dobi. Mi lahko najdete nekaj ali več, so ponavadi majhne, ​​2 cm ali manj v premeru, trdi, neobčutljivi, in so pritrjeni na fascie ali kit, kot je visoka spoja profila. na komolec, na hrbtni strani, oh roke, na gleženj, vretenca in zatilnica. Ostanite v dneh in tednih, se običajno prenovili in jih je težko razlikovati od klinično gomoljev revmatoidnega artritisa.
 
Sydenham horea - se lahko pojavi nenadoma, kakor je popolnoma izoliran ali je mogoče razviti v okviru revmatične vročine. Lahko se zgodi, da se v 50% primerov, obstajajo tudi drugi znaki revmatične vročine. Dekleta imajo pogosto le redko pojavi pri odraslih. Horea spremlja s stalnimi poškodbami vratu brezpredmetna gibi udov, telesa in fascije mišičast. Pogosto so razložene grimase na obrazu gibanja. Ti premiki so se povečala zaradi čustvenega vznemirjenja in popolnoma izginejo med spanjem. Te epizode lahko traja več tednov, včasih pa celo mesecev.

Artritis se pojavile pri revmatičnih kuge je značilna selijo bolečine, ki kažejo postopno ali nenadno napade in velike sklepe. Spoji postane vroče, rdeče, otekle in razpis, medtem ko se vnetje prej prizadetih sklepih umirja. Telesna temperatura povečuje postopoma s spremembami v vnetih sklepov. Pri odraslih je lahko v veliko skupnih bolnih ali več manjših spojev. Akutna artritis traja 1-5 tedne in ustaviti brez vidnih deformacij. Prizadeti sklepi so med bolj pomemben znak bolezni samo v primerih, ko je tekočina in znakov vnetja. To je ravno nasprotno od arthralgias kjer je bolečina in zaviranje brez teh objektivnih znakov.

Artritis in bolečine v sklepih, so pogoste v otroštvu in mladosti, in jih spremlja povišana telesna temperatura in povečano sedimentacijo. Prav tako se pogosto obravnava kot streptokokne okužbe in grla težave. Po naključju so ti dejavniki vodijo skupaj za potrditev diagnoze revmatične vročine. Končna diagnoza zahteva vzpostavitev dodatnih ali carditis revmatične manifestacije tako. Eritem marginatum ali horea.

Manj pomembni znaki revmatične vročine

Temperature se vedno spremlja artritis in carditis. V subakutni in kronični fazi temperaturi, nižji in je lahko stalno ali občasno. Temperatura je pomembna le kot dokaz, vnetnim procesom. Tudi odrasli imeti normalno temperaturo 37,5-37,8 ° C (99,5 do 100 ° F). To se ne sme razlagati kot temperaturi.

Nelagodje, stenia, hujšanje in anoreksija se lahko manifestira samo pomeni, tli revmatičnih proces, vendar so značilni tudi za druge kronične bolezni.

On je pogosto bolečine v trebuhu. Pogosto se spreminja položaj in moč, in včasih bolečine v trebuhu in lahko vodi do nepotrebnih laparotomijo. Bolečine v trebuhu se lahko pojavi zaradi povečanje jeter, revmatičnih sterilno peritonitis, ali revmatoidni artritis ali pa se lahko prenaša iz plevralne ali perikardialne.

Izraženo bolečine v sklepih, periarticular tkiv in mišic vložki jame lahko tudi simptomi revmatične vročine.

Laboratorijska analiza revmatičnih kuge so uporabni zaradi treh razlogov:

Kot nespecifičnega informacij o vnetje je sedimentacija, ki je skoraj vedno poveča v aktivno revmatične vročine, razen če horea je edini klinični znak. Obstajajo lahko razlike v številu belih krvnih celic in je normochromic anemijo. Enostavno proteinurija občasno najti, vendar te ugotovitve ne kažejo in glomerulonefritis.

Na voljo je tudi streptokokno okužbo. Visoka titer ali titer povečala antistreptolysin govori sveže okužbe, vendar to ne potrjuje revmatska vročica. Kultura brise žrela se lahko razbere beta hemolitično streptococcus v 50% primerov, ko gre za revmatične vročine.

Trdnih dokazov proti diagnoze je nizka proti streptolysin O titer (50 Todd enote), ki ne povečujejo z večkratno testiranje. V primeru aktivne revmatične vročine je le redko normalno sedimentacija.

Diferencialno diagnostiko revmatičnih kuge

Diferencialna diagnoza bo upoštevala naslednje bolezni: revmatoidni artritis, osteomielitis, travmatičnih poškodb sklepov, neurocirculatory stenia, srčno nevrozo, bakterijski endokarditis, akutni pljučno tuberkulozo, otroški paralizi, razširjajo lupus eritematozus, serumski bolezni, levkemija, anemijo srpastih celic, neaktivno revmatičnih bolezni srca , prirojeno srčno napako in "kirurški trebuh".

Napovedane revmatične vročine

Inkubacija revmatične vročine pri otrocih mesece in tedne pri odraslih. V razdobju 5 let, okoli 20% otrok ne more priti ponovni okužbi. Vendar pa se okužba ne more ponoviti, če se bolnik počuti tudi 5 let, in je redko po 21 letih. Zgodnja umrljivost je 1-2%. Če revmatične aktivnosti nadaljevale, poleg tega pa je zelo razširjeno srce, potem dekompenzacijo srca in perkiraditis potem prognoza je slaba, se šteje, da je 30% otrok s temi spremembami umre v roku 10 let od začetka prvega napada. V nasprotnem primeru se šteje, da je napoved za dobro življenje. Osemdeset odstotkov bolnikov pride do zrelih let, polovica od njih pa imajo malo ali nobene omejitve v življenjskih aktivnostih. Po prvem napadu, približno 1/3 mladih bolnikov, zbolelih v srčnih zaklopk, običajno kombinacija mitralno stenozo in nezadostnosti. Po 10 letih se lahko 2/3 od bolnikov odkrili srčnih bolezni. Pri odraslih, srce škoda v manj kot 20% in je pogostejša v naravi. Mitralna insuficienca je najpogostejša, ker aortna insuficienca pogosto razpravlja pri odraslih kot pri otrocih. dobju, v katerem se jim je zdelo v redu.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Rheumatic fever
Close