Ehokardiografija

Ehokardiografija

Echocardiography
Echocardiography
Ehokardiografija ali srce ultrazvok je neinvazivna, neboleča metoda, ki ne potrebuje posebne priprave, brez neželenih učinkov in se lahko uporabljajo v zgodnjem otroštvu, in če je potrebno, preiskave ponoviti brez nevarnosti poškodbe tkiva.

Ehokardiografija je tehnika, ki se hitro ustvari utripajoče ultrahigh frekvenco zvočnega valovanja.

Ko ti valovi naleteli na objekt različno gostoto, nekateri valovi odbijajo nazaj kot odmeva in prikazanimi na osciloskopom ali premikanja papirja, opredelitev različnih struktur srca.

Ta vrsta nadzora nam daje pomembne informacije o morfologiji in funkciji srčne mišice, srčnih zaklopk, srčne votline velikost, hitrost pretoka krvi skozi srce in velikih žil. Doppler tehnika omogoča vizualizacijo pretok krvi in ​​hitrosti skozi srčnih zaklopk in krvnih žil.

Ehokardiografija s pomočjo svojih 2D, 3D slike in Doppler uspe videti srčni utrip. Ehokardiografija včasih uporablja majhno količino raztopine, ki jih vbrizgamo v veno, da se razveljavi motnje v prsni koš. Ehokardiografija je preskus, pri katerem ne gre za posebno pripravo, razen, da ne smete piti in jesti nekaj ur pred Ehokardiografija. Med Ehokardiografija lahko zahteva, da spremenite stališče in se zadržite dih za kratek čas. Pritisk na sonographer lahko nekoliko višje, vendar je, da bi dobili boljšo sliko o vašem srcu.

To je izjemno pomembna pri odkrivanju in ocenjevanju, kakor tudi posledice različno obravnavanje bolezni srca Ehokardiografija se uporablja za:

Bolezni srčnih zaklopk.

Kardiomiopatija.

Srčno popuščanje.

Prirojeno ali pridobljeno srčne napake.

Miokardni infarkt.

Bolezni srca tkiva (osrčnik).

Vnetje in drugih bolezni srčne mišice (miokarditis).

Ocena srčne nepravilnosti v zvišanega krvnega tlaka.

Ocena velikih žil, ki zapuščajo srce (ateroskleroza, anevrizme, ...).

Motnje srčnega ritma.

Odkrivanje trombotične in tumor mase v srcu.

Popolnoma neboleč pritisk senzorja na prsih dobimo sliko srca na ultrazvoku zaslonu. Ocenjena velikost, zunanji videz in mobilnost srčnih votlin, vsak srčni zid, videz in delovanje srčnih zaklopk in velikih žil, ki odhajajo iz srca. Ehokardiografija omogoča odkrivanje prisotnosti katere koli tuje mase v notranjosti srca in srčno tkivo. Zahvaljujoč Dopplerjevega pojava in pridobivanje informacij o smeri, hitrosti in značilnosti pretok krvi v srcu in ne moremo izračunati pritiskov v srčnih zaklopk in lungs.Echocardiography je zdaj eden od najpomembnejših diagnostične metode, ki se uporabljajo kot prvi vrsti za odkrivanje bolezni srca, ker daje veliko informacij, je neboleč, neškodljiv in hiter način.

Število in kakovost informacij, pridobljenih s Ehokardiografija outclassing druge diagnostične metode in skoraj kardiološki pregled ni mogoče storiti brez njega. Priporočljivo je, da je srčnih bolnikov in posebne skupine prebivalstva (športniki in ljudje s poklici javnega pomena, piloti, vozniki avtobusov, lokomotiva inženir.)

Ehokardiografija v športu

Nenadna srčna smrt mladih, ki sodelujejo v športu je ena izmed najbolj tragičnih dogodkov. Prav tako je pomembno, socialni in zdravstveni problem, s širokim medijskim pokritjem, saj je očitno zdravo prebivalstvo. Nenadna srčna smrt nastopi med ali takoj po visoki intenzivnosti telesne dejavnosti. American College of Cardiology, se šteje, da je glavni cilj pregled športnikov, pred začetkom fizične aktivnosti, odkrivanje tihih boleznimi srca in ožilja, ki lahko privedejo do nenadne srčne smrti. Odkrivanje obstoječe bolezni srca pri športnikih z ehokardiografijo pogosto vodi do popolne ukinitve šport, da se zmanjša tveganje za nenadno smrt. Po drugi strani pa lahko napačne diagnoze bolezni srca vodi tudi k odpravi športnikov iz športnih aktivnosti, mu odvzeli številne koristi, ki jih prinaša šport.

Srce ultrazvok ali ehokardiografija je neinvaziven in enostavno ponovljive metode v športnem kardiologije pogosto uporabljajo za razlikovanje med spremembami v srcu zaradi prilagajanja na stres in patoloških sprememb. Visoka stopnja telesne dejavnosti lahko povzroči določeno stopnjo morfološke in funkcionalne spremembe, ki se imenujejo "atletska srce" in se upoštevajo pri približno 50% usposobljenih športnikov. Te spremembe vključujejo večji velikosti srčnih votlin, povečati debelino stene levo in desno prekata in levi atrijska velikosti, vendar z ohranjeno sistolični in diastolični funkciji. oblika in velikost spremembe je odvisna od vrste in intenzivnosti športne vadbe in značilno razreši po prenehanja izvajanja.

Sistematična uporaba ehokardiografijo športnikov ni privedlo do znatnega povečanja števila odkritih hipertrofično kardiomiopatijo glede na osnovni pregled. V športnike brez subjektivnih očitkov, brez družine ali pomembne bolezni srca in ožilja, z normalno telesno pregleda evidence in normalno EKG je Ehokardiografija omejeno dodatno diagnostično vrednost za visoko ceno pregleda, ki preprečuje njeno široko uporabo. Ugotovljeno je bilo, da dolgotrajna uporaba ultrazvoka vodi do povečanja napačnih pozitivnih ali napačnih negativnih rezultatov. Ehokardiografija pregled srca je priporočljivo, da vrhunski športniki sodelujejo v intenzivnih športnih aktivnostih, ki lahko pospeši ali privede do pojava obstoječe bolezni srca. Vendar je potreba po večkratnih ocen in pregledov teh športnikov v odsotnosti simptomov, z običajnim kliničnim pregledom in evidenc, EKG, ostaja nejasno.

Echocardiography pri otrocih in dojenčkih

Ehokardiografija je neinvazivna, neboleča, ni potrebna posebna priprava, brez neželenih učinkov in se lahko uporabljajo v zgodnjem otroštvu, in če je potrebno, preiskave ponoviti brez nevarnosti poškodbe tkiva.

Priporočljivo je preventivno ultrazvok srca vsakega otroka.

Prirojene okvare srca.

Motnje srčnega ritma.

Arterijska in pljučna hipertenzija.

Bolezni srčnih zaklopk.

Vnetje srčne mišice in srčnih sluznice.

Kardiomiopatija.

Tromboze in tumor masa srčnih zaklopk.

Bolezen koronarnih arterij.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Echocardiography
Close