Pljučna zaklopke

Pljučna zaklopke

Pulmonary valve stenosis

Pulmonary valve stenosis


Zaklopke pljučne zaklopke, povečuje odpornost dela proizvodnje, kar povečuje pritisk na desni prekata in omejuje količino pretoka v pljučih. Čeprav ni shunt, arterijska nasičenost s kisikom krvi je normalno, vendar označen stenoza je vzrok periferna cianoza, s čimer se zmanjša minutni volumen srca. Klubske prsti in polycythemia verjetno ne bo prišlo, če je atrijska septum okvara, tako da na ta način prišli do prehoda krvi iz desnega atrija v levo. Pljučna arterijska stenoza je ovira na ravni desnega prekata iztočnega trakta in je relativno pogosta prirojeno srčno deformacij. Konstrikcije se lahko nahajajo na subvalvular ravni, na ravni pljučno arterijo in ventilov subvalvular in lahko predstavljajo bolj lokalizirane kombinacij. Ventil bolezen pljuč stenoza je najbolj pogosta oblika izoliranega obstrukcijo iztočnega trakta z desnega prekata. Prirojene okvare srca pride v zapletenih medsebojnih vplivov genetskih dejavnikov in dejavnikov okolja. To je redko, da bi našli vzrok prirojenih srčnih hib, kot so, na primer, mater rdečkam ali kronično prekomerno zlorabo alkohola pri materi v času embriogeneze. Različni dejavniki, kot so hipoksija, ionizirajočega sevanja, določena zdravila ima teratogene učinke. Tveganje prirojenih srčnih napak pri otrocih staršev z kongenitalno malformacijo srca je nizka, 2-5%, in ne bi bilo treba biti ovira pri načrtovanju potomcev.

Klinična slika pljučne zaklopke

Simptomi in znaki pljučnega stenozo ventila

- Zmerno primerov (če tlakov med desnim prekatom pljučne arterije je manj kot 50 mm Hg) so brez simptomov.

- Zmerna in huda stenoza (če je naklon presega 80 mm Hg) sprožilo dispneja med naporna (brez srčnega popuščanja), vrtoglavica, bolečine v prsih, na desni sprostitev prekata pride do hujših primerih ga spremlja edem, povečano dispneja in utrujenost .

V drugem in tretjem medrebrne prostora na levi strani prsnega koša lahko tvorijo pomembno vznemirjenje in slišite jasno in ostro šumenje sistolični. Infundibular stenoza v prisotnosti šumenju je slišal v tretjem in četrtem prostoru intercostales. V hujših primerih se zaradi šumenju drugem tonu je nejasna. Pljučna komponenta se zmanjša, dolgotrajno ali izginejo. Obe deli je mogoče slišati v srednjem hudih primerih. Na voljo je tudi presystoles galop in izrazil "a" val v venskega impulzu v hudih primerih. Simptomi so odvisni od stopnje zoženje pljučne arterije ventila. Bolniki z blago stenozo ponavadi nimajo simptomov in bolezni običajno ne kaže bistvenega napredka v času življenja, ki ga kažejo ugotovitve raziskave šumenju. Več hudo stenozo onemogoča ustrezno povečanje minutnega volumna srca med fizičnim naporom in kmalu za izražanje utrujenost, dispneja (oteženo dihanje), kar lahko vodi do pojava sinkope (prehodna izguba zavesti). Tukaj lahko odprete komunikacije med desnim in levim atrij atrij na nivoju foramen ovale. S prehodom krvi z nezadostno količino kisika, ki ga je od desne proti levi atrij, nato pa v sistemski krvni obtok in povzroči cianozo. Kot vsa srčno napako cianogen, in to upočasni rast in povečanje telesne teže in višine za otroka.

Rentgenske preiskave in fluoroskopijo pljučne stenozo ventila

Velikost srca je lahko normalno. Vendar pa se lahko glede na resnost bolezni, poveča desnega prekata in atrij v srcu, ali pa je lahko zelo velik. Pljučne arterije se širijo, s slabim ali odsotnim pulzacij v primeru stenozo zaklopk, ker normalnih pulzacij v infundibular stenozo. Pljučna vascularization je normalno ali zniža v hujših primerih pljučnih ventilov. Na ta način je mogoče ugotoviti, ali zaklopke infundibularis stenoza vrste in skupaj z "barvila za redčenje" krivulje za potrditev prisotnosti ali odsotnosti povezanih spojev. Angiografijo opisuje anatomijo napake, vključno s pravico infundibulum prekata.

EKG: električna os odklon v desno ali hipertrofija desnega prekata, vidno P val.

- Srčna kateterizacija je mogoče ugotoviti razlike tlakov, kot konice katetra smučarsko

Zdravljenje pljučne stenozo ventila

Pure stenoza z očitnim napreduje hipertrofijo in gradient z 75-80 mm Hg se lahko zdravi s kirurškim posegom z nizko operativno umrljivost in odličnimi rezultati v večini primerov. Napako je treba popraviti pod neposrednim nadzorom očesom; primanjkljaji imate močno hipertrofija trakta prekata je treba popraviti skozi luknjo v desnem prekata.

Napoved za pljučne stenozo ventila

Bolniki z zmerno zožitvijo more imeti normalno življenje. Se lahko razvije bakterijski endokarditis. Markirana stenoza lahko privede do srčnega popuščanja, še posebej v dvajsetih in tridesetih letih. Blaga stenoza je lahko asimptomatska v otroštvu in zgodnjem otroštvu, vendar se simptomi srca vključno z dekompenzacijo srca je postal bolj izrazit v kasnejših letih. Le 12% bolnikov, ki lahko preživi 50 let. V primeru čiste stenozo sovpadanja z bakterijskim endokarditisom pojavi pri 1% primerov na leto.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Pulmonary valve stenosis
Close