Spremljanje EKG-ja

Spremljanje EKG-ja

ECG monitoring
ECG monitoring
Z grafično podobo na EKG-ju lahko vidimo električno aktivnost srca. Načelo EKG temelji na fizični zakona, ki premično žice, ki poteka med poloma elektromagneta vrti, ko skozi njo električni tok teče. EKG je natisnjena na papirju milimetra, kar omogoča enostavno določiti trajanje in amplitudo posameznih kompleksov, intervalov in segmentov. Pri branju EKG srčni utrip je odločen, ritem, os, in je tam hipertrofijo in srčni napad.

Spremljanje EKG je EKG v obdobju 30-45 minut. Pogosto bolniki prišli v pritožujete preskakovanje srca ali hitro bitje srca, brez predhodnega snemanja EKG ni pokazala srčne aritmije. To je zato, ker pacienti ravno takrat, ko so jih naredili EKG aritmijo in EKG trak snemanje trajanje pa je le nekaj sekund. V takšnem bolniku smo uporabili, EKG za pol ure, kar je skoraj 70% primerov je vrsta nenormalnega srčnega ritma. Kratkoročne z EKG ni mogoče oceniti srčnožilno tveganje pri ljudeh brez simptomov, nič boljši od upoštevanja dejstev, kot so, ali je bolnik kadilec, če imate visok krvni tlak ali holesterol ali družinsko anamnezo bolezni srca. EKG ni priporočljivo uporabljati pri bolnikih z nizkim tveganjem za bolezni srca.

EKG spremljanje bolnika je pomembno v primeru prehodnega tipa prevodnosti nepravilnosti, ishemična bolezen srca.

Spremljanje EKG-ja se ne uporablja za prikaz srčnega deformacijo ali za krvnega tlaka, ampak za prikaz električno aktivnost srca. V spremljanjem EKG so uporabljene, elektrode, ki se navezujejo na več mestih, po navadi obstajajo 3 vodi, ki se povezujejo z desno roko, levo roko in levo. noge, vendar je spremljanje EKG z 12 interesentov. Da bi bila dobra povezava med elektrodami in kožo, se spremljanje EKG uporabljali gel, ki zmanjšuje odpornost kože, saj je to edini način za natančno branje. Če uporabljate 12 vodi EKG z 12 elektrodami razdeljenih okrog nog in na prsih lahko opazimo številne pomanjkljivosti.

Bolnik ob prihodu, je splošno povezana z 10 samolepilnih elektrod in EKG adapter, ki omogoča brezžično EKG v vseh uradih, po pregledu in pogovor s kardiologom. Prednost zvezi s tem je možnost dolgoročnega spremljanja.

Spremljanje EKG ima posebno diagnostično vrednost pri naslednjih pogojev:

Prekinitev ritem generatorja

Motnje v ritmu srca (aritmija ali spremenljivo ritem, tahikardija, ali hiter srčni utrip, bradikardijo ali počasen srčni utrip, in preskoči utrip, srčni blok, atrijska zbornice, atrijska fibrilacija),

hipertrofija

Počasno prevajanje akcijskega potenciala impulzov prek atrijev in prekati

Ishemična in miokardni infarkt

Perikarditis

Sistemske bolezni srca

Motnje ravnotežja elektrolitov

Vsaka od teh napak in motenj se odraža v obliki posebnega in prepoznaven način za snemanje na EKG-ju in njegova razlaga lahko hitro vzpostavi pravilno diagnozo.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z ECG monitoring
Close