Ventrikularnega septuma napake

Ventrikularnega septuma napake

Ventricular septal Defect
Ventricular septal Defect
Prekata septalna okvare srca napaka t je v bistvu odprtina v zgornjem delu srčni pretin je postal zaradi nonunion z aortno pretina. Na ta način kri prehaja iz levega prekata, kjer visoko pritisk, pravi prekata, kjer je pritisk nizek. V primeru 1/4-1/3 shunt ni dovolj velik, da povzroči napetosti v srce. V primeru velikih spojev, je napetost in desna in leva prekati. Ventrikularna septalna napaka je najbolj pogosta prirojeno srčno napako. Srce s prekata septalna napako luknjami ("luknje" nenaravno komunikacija) v steni med prekatoma. Lahko se pojavi kot eno samo, izolirano motnjo ali v kombinaciji z drugimi okvare ploda. Ventrikularna septalna napake se lahko pridobi tudi v življenju države, na primer, po akutnem miokardnem infarktu. Razdeljen je na več kategorij, odvisno od lokacije in videz robov napake. Klinični pomen ventrikularnega septuma napake je odvisen od velikosti, lokaciji in raven krvnega pritiska v pljučih in odpornost na levega prekata. Mala prekata septalna okvara povzroči rahlo mešanje krvi med zbornicami in ne povzroča pomembnih dinamiko motenj krvi. V nasprotju s tem lahko veliko septalna prekata napako počasi, a zanesljivo vodi k povečanju pritiska v pljučih, pljučni žilni upor, trajnih sprememb v krvnih žilah pljuč in navsezadnje Eisenmengerjevo sindrom (krvni pretok med zbornicami je bilo obratno, s pravico do levega prekata). Ventrikularna septalna okvara povzroči značilno srčni šum in ponavljajoče se okužbe zgornjih dihal. Večja prekata septalna okvara potrebno kirurško zaprtje, ki običajno ima odličen rezultat.

Klinična slika ventrikularnega septuma napake

Simptomi in znaki okvare ventrikularnega septuma

Klinična slika je odvisna od premera napako in prisotnosti ali odsotnosti večjega pljučni žilni upor. Če je napaka majhna leve proti desni shunt je majhna, če je napaka velika, je upor pretoka krvi med dvema prekatoma majhen, tako da je levo-desno shunt je velik, večji upor pljučnih žil zmanjša leve proti desni shunt in pretvori sistolični šum pri enostranski šumenju. V 3. in 4. lahko intercostals prostor vzdolž prsnice je mogoče slišati dolgo, glasno in ribanje sistolični šum. To ne sme biti samo ugotovitev manjših napak. V primeru velikih spojev na vrhu srca je videl dvig desnega prekata, lahko slišali sredi diastolični šumenje in jih je mogoče slišati na tretje ton.

Rentgenografske ugotovitve ventrikularnega septuma napako

V veliki mešalni ventil, desni ali levi ali obeh prekatov, saj so se povečale levi atrij in pljučne arterije in poveča pljučna tok.

EKG ventrikularnega septuma napake

To je lahko normalna ali je lahko prikazana tudi hipertrofijo desno, levo ali obeh prekatov.

Posebni testi za prekata septalna napako

S srčno kateterizacijo, je mogoče diagnosticirati tudi najbolj zahtevne primere. Pri otrocih z srčne dekompenzacije, je treba določiti diagnozo in svetoval ustrezno zdravljenje.

Zdravljenje ventrikularnega septuma napake

Ventrikularna septum napaka je lahko asimptomatska z normalnimi hemodinamskih v srcu. Vendar pa lahko pri otrocih je resna pomanjkljivost, ki povzroči smrt zaradi srčne dekompenzacije. Ti bolniki naj opravijo operacijo. Idealen primer za operacijo z uporabo stroja za zunajtelesni obtok, je ena z velikim leve proti desni shunt, hipertrofijo levega prekata, in le zmerno pljučno hipertenzijo. Ko gre izrazil pljučno hipertenzijo (pljučni arterijski tlak> 85 mm Hg) in levo-desno shunt je majhen, potem je tveganje za operacijo, je najmanj 50%. Kirurški poseg je kontraindicirana, če mešalni ventil je obratna. Vendar, če kirurški poseg, je treba v primeru srčne dekompenzacije zaradi velikega levi desni shunt priporoča dajanje obroč okoli pljučne arterije, kar bo zmanjšalo shunt. Le pri otrocih 5-6 let, je treba sprejeti dokončne popravek. Na podlagi izkušenj, večje je bilo ugotovljeno, da so nekatere napake zaprta spontano (morda 30 - 50%). Zato je treba operacijo odložiti do konca otroštva, razen v primerih, ko nezmožnost za življenje je zelo močna, ali če je bilo ugotovljeno, da se pljučna hipertenzija poveča.

Prognoza ventrikularnega septuma napake

Bolniki s tipično gozda pričakujejo normalno življenje, le da so vedno razvijajo bakterijski endokarditis. Z velikimi spojev v zgodnjem otroštvu srčno pojavi, bolniki redko preživi 40 let. Povratne shunt pojavile v približno 25% primerov privede do sindroma Eisenmengerovog.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Ventricular septal Defect
Close