Tetralogije o Fallot

Tetralogije o Fallot

Tetralogy of Fallot
Tetralogy of Fallot
Tetralogije o Fallot pljučno stenozo, povezanih z visoko nameščeno prekata napake. Na ta način se je v pravih prazni prekata v aorto namesto v pljučno arterijo in je zato aortno krvi visoko nenasičene s kisikom. Interesenti za zgodnje cianoze in klubske prste. Utrujenost je vzrok po cianoze. To je problem, ki obstaja pri bolniku od rojstva. Tetralogije o Fallot pojavi le 0,03% vseh novorojenčkov.

Klinična slika tetralogije o Fallot

Simptomi in znaki tetralogije o Fallot


V hujših primerih razvoja otrok se je upočasnilo. Dispneja je pogost, čepenje omogoča utrujenost in dispnejo, in občasno pride do sinkope. Hitra znaki klubske prstov cianoza, zmerno desno prekata lističi in odsotnost apical impulz, kot tudi kratko, grobo sistolični šum in vznemirjenje ob levem robu prsnice. Srce se ne razširi. Čez srednje velike odprtine lahko glasen zvok 2. slišal, saj je bil raztrgan s pljučno komponente zmanjšane amplitude. Ker tetralogije o Fallot povzroča motnje kisika v krvi, dojenčki imajo modro kožo, nekateri otroci nikoli ne izrazi to simptom, če je škoda majhna. Glede na resnost bolezni srca, včasih tetralogije o Fallot mogoče zaznati takoj po rojstvu. Tetralogije o Fallot je kombinacija štirih z njim povezanih srčne napake: pljučni zaklopke, hipertrofija desnega prekata, ventrikularna septalna napako, nujni aorto.

Rentgenografske ugotovitve tetralogije o Fallot

Pljučni polja so bila jasna. Vrh srca je odkrito s konkavnim segmentu. , pljučna (srce je oblikovala od lesenih čevljev). Pravica aortno loka se nahaja v 25% primerov.

EKG za tetralogije o Fallot

Hipertrofija desnega prekata je zmerna, je skoraj vedno prisoten. Občasno so tudi izrazila valovi P.

Ehokardiografija iz tetralogije o Fallot

S pomočjo tega testa z gotovostjo trditi, da odkrijejo prisotnost tetralogije o Fallot in bomo videli luknjo med levim in desnim ventriklov ali VSD.

Posebni preskusi tetralogije o Fallot

Diagnoza je narejen na osnovi srčnega kateterizacijo in angioedem-cardiography iz desnega prekata. Na ta način se določa in morfoloških videz. Aortography se priporoča kot rutinski pregled pri bolnikih, ki so pripravljene za operacijo. S tem bomo pokazali aortne veje in nepričakovan, povezane okvare.

Zdravljenje tetralogije o Fallot

Tetralogije o Fallot je kirurško zdravljenih z uporabo stroja za zunajtelesni krvni obtok. Iz smrtnost je zmerno nizka. Bolniki z nerazvitih pljučnih arterij, je priporočljivo, da prej Blalock-Taussig vrsto operacije, v kateri smo povečali pretok krvi v pljuča, da bi bolnik odraste dovolj za popolno delovanje ..

Prognoza za tetralogije o Fallot

Pri odraslih tetralogije o Fallot je najpogostejša cianotični prirojeno srčno napako, vendar je otroci ne odrastejo tako pogosto. Najpogostejši vzrok smrti je bila izrazita hipoksemija. Prav tako je pogosta in ožilja tromboza zaradi polycythemia. Trdnost sindromom, je odvisno od stopnje pljučne stenozo, če stenoza, večja je večja od leve proti desni shunt, in pljučni pretok krvi se zmanjša.

Po operaciji so bolniki vodijo normalno življenje, vendar bo še vedno na ogled kardiologa za spremljanje stanja in predpisovanju ustreznih zdravil, lahko tudi ni dolgoročnih zapletov po operaciji, kot pravi neuspeh prekata, težave s srčnim utripom in ritmom in drugi. Omejena telesna dejavnost sta priporočljiva. Vendar, če se projekt izvaja na čas, ni nujno, da je omejitev telesne aktivnosti kasneje v življenju. Včasih zdravniki priporočajo, da otrok jemlje antibiotike pred zobozdravniškimi postopki za preprečevanje okužb, ki lahko povzročajo endokarditis, vnetje sluznice srca.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Tetralogy of Fallot
Close