Coarctation v aorto

Coarctation v aorto

Coarctation of the aorta
Coarctation of the aorta
Coarctation od aorte pri odraslih se nahaja v aortnega loka tik pod levo in v bližini ligamentum subclaviae arteriosum. Bicuspid aortne zaklopke poteka v 25% primerov. Krvni tlak se je povečala v aorto in proksimalne k znižanju vej, medtem ko je v distalnih delih zmanjša. Zavarovanje promet med visoko in nizko pritisk razvije v aorte segmentih z medrebrne arterije in veje subclaviae.

Klinična slika coarctation v aorto

Simptomi in znaki coarctation v aorto


Simptomi pojavi šele hipertenzija ne vodi do levega prekata poslabšanje ali cerebralne krvavitve. Močne arterijske pulziranja so vidne v vratu. Tukaj je hipertenzija z roko, ampak krvni tlak je običajno, ali se je v nogah. Te razlike povečujejo z utrujenostjo, ki se uporablja za diagnostične namene v dvomljivih primerih. Pulziranja A. femoralis odsotni ali šibke in razširjen v primerjavi z impulzom. A. brachialis. Pozno sistolični šum, ki se sliši na dnu, včasih bolj slišan na hrbtni strani, zlasti prek spinosus processus.

Rentgenografske ugotovitve:

Radiograph kaže rebra, ki nastanejo zaradi povečanih medrebrne arterije, dilatacija na levi Subclaviae A. in poststenotic dilatacijo levega prekata in širitev.

EKG pokazal znake hipertrofije levega prekata in v zmernih primerov lahko normalno.

Obravnava Coarctation of the aorta

Resekcija aorte, se šteje v veliko bolj resno kot operaciji ligature arterioznega duktusa persistens. Kirurška umrljivost je nekje med 1-3%. Priporočljivo je, da so vsi bolniki z coarctation v aorto, da deluje na 20 let življenja. V letih je med 20 in 35 kirurgija priporočljivo, če se bolnik počuti dobro. Smrtnost močno povečala pri bolnikih, starejših od 50 let, in je bila zelo tvegana operacija v tej starosti.

Prognoza coarctation v aorto

Večina bolnikov s ti. caorktacije odrasla oblika umre pred starostjo 40 in zapletov, kot so hipertenzija, aorte, ruptura bakterijskim endokarditisom, možganske krvavitve (prirojeno anevrizme). Vendar pa je 25% bolnikov imelo normalno prognozo glede kardiovaskularnih naprav in umrl vzrokov, ki niso povezani z Coarctation aorte.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Coarctation of the aorta
Close