Atrijska septalna napakah - ostium secundum, ostium primum

Atrijska septalna napakah - ostium secundum, ostium primum


Najpogostejša oblika je atrijske septalna napake je prisotnost secundum vrsto ostium prisotnosti v sredini septalna napake, medtem ko so manj pogosti ostium primum tip, ki se nahaja nižje na pretina in v teh primerih obstajajo nepravilnosti v mitralno tricuspid ventilov . V obeh primerih je bila normalna kisikom nasičena kri iz levega atrija preide v desni atrij v thous način poveča srčni prekata izhodno pravo in pljučni pretok. Primum napaka, mitralna insuficienca povzroča levega prekata strain.defect sredi septalna.

Ostium secundum atrijska septalna napaka je najbolj pogosta atrijska septalna napako in se pojavi pri atrijski septum ni popolnoma zaprt med razvojem srca. Secundum ostium ustvari luknjo v sredini zidu, ki ločuje 2 Atria, skozi katere teče kri iz leve na desno skozi luknjo.

Ostium primum atrijska septalna napaka je najbolj osnovna oblika atrijske kanal ali atrioventrikularne septalna okvare. Osnovni Atrij je razdeljen z zamašek primum poleg sprednji del strukture atrijske septum pri bolnikih med razvoju ploda. Ostium primum napaka zdi, da je najbolj zapleten napako popraviti, ker je bil povezan z odstopanji dveh vzporednih srčnih zaklopk. Ostium primum napaka je bila manj pogosta, vendar bolj nevarno kot napako secundum ostium. Ko gre za združitev vrhunske srčnim blazine in slabše srčnim blazine pride do zaprtja v primum ostium. Bolniki z napako ostium primum v otroštvu težave s kongestivnim srčnim popuščanjem, ker srce ne črpa kri kot telo potrebuje.

Klinična slika atrijske septalna napako

Simptomi in znaki atrijske septalna napako


Večina bolnikov z zmerno z atrijsko napake zamašek asimptomatska. V primeru, da je mešalni ventil, ki vodi do dispneja, utrujenost ali srčne dekompenzacije. Vidni sui otipljiv pulziranja v pravo prekata v II in III medrebrne prostora na levi strani prsnega koša se zasliši zmerno sistolični šum, ki je posledica povečanega pretoka skozi pljučne ventila. Ali pa na vrhu srca sliši srednje mehko hrup, ki je posledica povečanega pretoka skozi ventil tricuspid, zlasti v navdih. Trilla ni običajno. 2. Signal je zelo raztrgana in se ne spreminja glede na dihanje.

Rentgenografske ugotovitve atrijske septalna napako

Veliki pljučne arterije z močnimi pulzacij, povečana pljučni žilni vzorec, povečan desnem preddvoru prekata in aorte malo gumb.

EKG: desna os odmik električne energije. na nepopolno ali popolno desnokračni blok se pojavljajo v večini primerov. Ostium primum napaka na električni odmik osi na levi strani z vrtenjem v čelnem ravnini, nasprotno od gibanja roke uro.

Posebni testi za atrijsko septalna napako

Srčna kateterizacija je mogoče izračunati količino krvi, ki poteka med levim in desnim atrijem, nato intrakardialnim in pljučni pritisk ter pljučni žilni upor. Kateter lahko skozi napake v levem atriju. Angioedem cardiography more ugotoviti, ali je sporni ostium primum napaka ali mitralna regurgitacija.

Zdravljenje atrijske septalna napako

Majhne napake septum ne sme kirurško zdravljenje. Kirurško zdravljenje atrijske septuma zahteva za tiste napake, katerih se levo-desno mešalni ventil (dva-do trikrat višje kot sistemsko tok), z blagim ali brez večje pljučne odpornosti. Operativno tveganje je majhno, tako da boste morali kirurško zdravljenje bolnikov, pri katerih razmerje med pljučno in sistemsko 1,5:1 toka.

Kirurški poseg ni indicirano v primerih pljučno hipertenzijo in santa vzvratni zaradi nevarnosti akutne srčne dekompenzacije.

Prognoza atrijske septalna napako

Bolniki z majhnim Santo lahko živi normalno življenje z večjo Santo preživeti srednjih let ali kasneje, preden pride do pojava pljučno hipertenzijo ali srčne dekompenzacije. Kasneje običajno privede do atrijsko fibrilacijo in pljučnega žilnega upora. Velik santo povzroči telesne okvare v teh 40 let. Povečana pljučni žilni upor, ki jo povzroča pljučno hipertenzijo redko znajde v otroštvu, ko gre preddvorov vrste pomanjkljivi septum secundum, vendar je običajno v primeru okvare zamašek primum po 40 letih obstoja in atrijske vrste okvar septum secundum lahko razvijejo pljučne hipertenzije .

Iz smrtnost z uporabo stroja za zunajtelesni obtok je majhna (<1%), pri bolnikih, mlajših od 45 let, ki niso in so dekompenzirano pritisk <60 mm Hg. Poveča 6-10% pri bolnikih, starejših od 40 let, imajo tudi srčno dekompenzacijo in povišan tlak> 60 mm Hg. Največje število preživelih kažejo občutno izboljšanje.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Atrial septal Defect
Close