Akutni miokardni infarkt

Akutni miokardni infarkt

Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Bistvo diagnozo srčnega infarkta (akutni miokardni infarkt)

• akutni miokardni infarkt, je nenadna huda bolečina v sprednji del prsi, ki vodi v hipotenzijo in šokom.

• akutni miokardni infarkt, je redko brez bolečin, maškarada akutnega kongestivnega srčnega škodo, sinkopa, možgansko trombozo ali šok od "nepojasnjenih" razlogov.

• zvišana telesna temperatura, levkocitoza, povišana sedimentacija ritma, zvišan AST in LDH v roku 24-48 ur.

• EKG: nenormalne Q valovi, dolgotrajno ST spojnice, kasneje simetrični val T inverzija.

Splošno razumevanje srčnega infarkta (akutni miokardni infarkt)

Akutni miokardni infarkt, je ishemične nekroze omejenem delu miokarda zaradi koronarne zapore zaradi izgleda tromba ali atero zmanjšale. Do pojava akutnega miokardnega infarkta pride in brez popolne zapore, če se pretok v koronarnih arterijah začasno zmanjšati, npr. v operaciji ali poškodbe šoka in posledične hipotenzija zaradi katerega koli razloga ali v primeru dehidracije.

Myocardial lokalizacija in trajanje odvisna anatomskega distribuciji žil, je kraj preteklim okluzija in primerna oskrba kroženja zavarovanju. Tromboza se pojavlja najpogosteje v prvi veji leve koronarne arterije, ki povzroči take sprednje stene miokarda levega prekata. Zapora leve arterije circumflex vodi anterolateralni infarkta. Tromboza pravega koronarne arterije, ki vodijo do miokardnega zadnjem spodnjem delu levega prekata.

Klinična slika srčnega infarkta (akutni miokardni infarkt)

Simptomi srčnega napada (akutni miokardni infarkt)

Opozorilo bolečine - predvsem v 1/3 bolnikov, spremembe v podobi angine, nenaden napad atipičnih angine ali nenavadne spremembe v prebavi odnos, ki pa se lahko počutijo v prsih, pred katero akutni miokardni infarkt v nekaj urah, dnevih ali tednih .

Bolečina v akutni miokardni infarkt - lahko začne za časa počitka (tudi v spanju) ali med dejavnostmi. Podobno anginal bolečina na mestu in širjenja, vendar je veliko močnejša, s preostalim se ne ustavi, in hitro naraščanje način moč največja, jim ni treba, da bo povzročil smrt več kot nekaj minut, ali več. Bolečina traja več ur in se je neznosen. Bolnik zbudi v hladnem znoju, občutek slabosti in strahu, struženje, ki iščejo udoben položaj. Bolnika, ki imajo akutni miokardni infarkt, ne želijo vedno lažejo. Naslednje težave lahko pojavijo samostojno ali kombinirano: blag glavobol, sinkopa, dispneja, orthopnea, kašelj. težko dihanje, slabost ali bruhanje ter meteorizem.

Neboleče akutni miokardni infarkt so 5-15 ° / o primerov, bolečina ni ali je majhen in skrite v izvirnem prišlo do zapletov, vidno akutni pljučni edem, ali hiter srčni škode, izrazito šibkost, šok, sinkopo, ali cerebralne tromboze.

Znaki srčne kapi (akutni miokardni infarkt)

Fizični znaki so zelo različni in očitno klinični simptomi napada moč ni zelo gotovo v povezavi s trajanjem in lokalizacija akutnem miokardnem infarktu.

Šok je bil opisan v primerih, ko krvni tlak pod 80 mmHg (ali več, če je hipertenzija) bled obraz barva, duševno depresijo, hladna in lepljiva koža, periferna cianoza, tahikardija ali bradikardija in šibek pulz. Šok se pojavlja samo pri hujših napadov akutnega miokardnega infarkta v 8-14% primerov. V šoku prihaja predvsem zaradi bolečin, ne pa hemodinamskih učinkov srčni infarkt, vidnega izboljšanja pojavi v 30-60 minutah po umiritvi bolečine in predpisani kisika.

V hudih napadov akutni miokardni infarkt se prva in druga srca zvok oslabljen, pogosto nejasna. Pogosto je pospešen ritem in krčne žile na vratu. Foto prevladujejo akutni pljučni edem in kongestivno napreduje škodo. Za lažje iskanje napad med preiskavo je normalno ali zmanjša intenzivnost prvem tonu ali nizek sistolični krvni tlak.

Temperature se ne pojavi v akutni miokardni infarkt, kot tudi v daljšem stanju šoka. Običajno zraste do 37,8 in 39,4 ° C (100-103 ° C), le redko do 40,6 ° C (105 ° F) v 24 urah in je potekala 3-7 dni.

Laboratorijski izvidi akutnega miokardnega infarkta, so: levkocitoza je 10-20.000 levkociti. Običajno se pojavi na drugi dan, in izginejo po enem tednu. Napad je normalna hitrost sedimentacije, povečanje drugi ali tretji dan in še vedno povišane 1-3 tedne. SGOT dejavnost se je v prvih 6-12 ur, je vrh točka 24-48 ur in se normalizira v 3-5 dneh. Mlečna kislina ravni še vedno povečana 5-7 dni. Standardni testi so mogoče v določenih ustanovah.

EKG srčnega infarkta (akutni miokardni infarkt)

EKG sprememb akutnim miokardnim infarktom, niso v dobrem povezavi z obsegom klinični sliki poteze. Značilnost slika je sestavljena iz posebnih sprememb, ki gredo v stereotipno "razvoj" v nekaj tednih. V akutnega miokardnega infarkta napadu je zvišanje za ST segmenta in T valovi in ​​nenormalni valovi Q, ST spojnice kasneje vrnil na svoje mesto in postane val T simetrična obratno. Pravilna diagnoza ofacute miokardni infarkt temelji na EKG-ju je mogoče rešiti le s prisotnostjo vseh treh sprememb. Serijski segmenti STT so same dovolj, vendar ne z diagnostičnim vidika. Na srečo so značilne spremembe, ko se je levokračnim blokom, ali ko prejšnja miokardni EKG je nenehno spreminjati. Tudi v teh primerih, če je EKG sprejeti zgodaj v napadu, ki so pogosto videti spremembe v segmentu ST.

Zapleti srčnega napada ( Acute Myocardial Infarction - Heart Attack )

Kongestivno srčno škode in šoka v napadu in možganska kap se lahko pojavi nenadoma zahrbtno ali z aritmijo ali pljučno embolijo. Vsak dan je treba obravnavati napihnjenost vratu ven, hitro ritem, hrup mitralno regurgitacijo, nenormalni pulziranja v srcu, občutljiva in boleča povečana jetra in sakralne edem.

Če ne bi antikoagulante, v 10-20% primerov zaradi noge fleabite ali medeničnega žile povzroča pljučno embolijo. To je značilno za akutno in okrevanja države.

Aritmija se pojavi po akutnem miokardnem infarktu in se šteje, da je vzrok smrti pri 40% bolnikov. Mehanizem je sestavljen iz ene ali zastoja srca ali fibrilacija komoro, ki se pojavijo po udara ali poškodbe srca, kasneje pa je težnja, da je glavni vzrok. Stalno spremljanje je pokazala prisotnost ventrikularno tahikardijo, popolno AV blok in druge manj hude aritmije. Ventrikularne prezgodnje stavke pogosto privedejo do bolj resnih aritmij in kasneje ali sekundarne, vendar ne prej ali primarne ventrikularna fibrilacija. Pomembno je prepoznati čas aritmije, da se začne zdravljenje.

Cerebrovaskularni lahko pride do sprememb zaradi padca krvnega tlaka, ki ga ustvarja miokardni infarkt ali embolijo prišlo zaradi stenskih tromba. Svet je ob EKG pri vseh bolnikih s cerebrovaskularnimi sprememb.

Akutni miokardni infarkt ponovila pri 5% bolnikov, ali pa se kaže dolgotrajno stanje miokardni štetje vseh prvega napada. Prelom v srcu ni običajno. Če gre za to, in to se ponavadi zgodi v prvem tednu.

Perforacija srčni pretin pri akutni miokardni infarkt, je zelo redka. Zanjo je značilen nenaden pojav glasno in grobo hrupa sistolični in akutni miokardni škodo. To je treba razlikovati od mitralno insuficienco, ki jo povzroči infarkt ali papilarni mišice disfunkcijo. Oba povzroči poškodbe srca in zahteva kirurški poseg na srcu. Prej je potrebno za stabilizacijo stanja bolnika v nekaj tednih ali mesecih, in na desno in levo kateterizacija srca, da bi lahko pokazal znatne hemodinamske spremembe.

V začetku okrevanja po ventrikularne anevrizme nastanejo in periferna arterijska embolija. Približno 20% bolnikov z akutnim miokardnim infarktom razvije neke vrste anevrizmo ali akinesis levega prekata, ki so klinično ga priznava nenormalnih paradoksalnih prekordialne pulzacij. Nekateri od teh bolnikov so prišli v stanje ognjevzdržnih poškodbe srca in edina pomoč je sestavljena iz kirurškega posega.

Ramenski strani sindrom se pojavi po daljšem imobilizacijo roke in ramena, ki jih povzročajo "refleks simpatičnega distrofije". Le redko mogoče preprečiti. Zgodnje bolečine v rami poškodovani spremljajo bolečine v rokah, otekanje in šibkost v rokah in pretirano potenje ali zmanjšana. Če stanje šoka vztraja, da je oligurija, anurija in tubularna nekroza.

Napovedane srčnega infarkta (akutni miokardni infarkt)

Skupna smrtnost v prvem mesecu po srčnem infarktu je približno 30%. Največ smrtnih primerov v prvih 12 urah. Klinično hudi akutni miokardni infarkt, za popolno okrevanje potrebno 6-12 tednov. Umrljivost se povečuje s podaljšanim šoku, hudo srčno popuščanje zgodaj, levkocitoza, več kot 25.000 z eozinofilijo, vročino nad 40 ° C (104cF), nekontroliran diabetes mellitus, starejši, ki že obstajajo srčni napad, še posebej, če so kombinirane z zgornjimi dejavniki. Pljučna embolija, ki se ne zdravijo z antikoagulanti, potem je aritmija obstojne in dolgotrajne miokardni ravnovesje ohranjeno, in v hitrem okrevanju.

Dolgoročno preživetje je odvisno od sposobnosti za zdravstveno oskrbo in prisotnosti drugih kroničnih bolezni. Celotna klinični okrevanje in EKG omogoča 10-15 let življenja. Bolniki z znaki srčnega popuščanja, aritmije, angina umre v 3-6 letih.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Close