Blalock Taussig mešalni ventil

Blalock Taussig mešalni ventil

Blalock Taussig shunt
Blalock Taussig shunt
Kaj je Blalock Taussig mešalni ventil

Blalock Taussig shunt je začasna kirurški poseg, ki se izvaja na novorojenčkih. Blalock Taussig shunt je narejeno iz razloga, da se srce ne dostavi dovolj krvi, obogaten s kisikom v druge dele telesa. To se zgodi zato, ker okvara srca, kot tetralogije o falot, tricuspid atresia, pljučna atresia in drugih prirojenih srčnih napak cianotični.

Simptomi

Simptomi, ki kažejo na obstoj te bolezni so modrikasto kožo, nohti in ustnice. V shunt Blalock Taussig ena od vej dveh glavnih arterij je ločen in se veže s cevjo neposredno pljučne arterije. Ta cev omogoča otroku, da imajo nemoten pretok krvi v pljuča.

Blalock Taussig mešalni ventil za pripravo na postopek Fontan, ki pride kasneje, vendar je zelo pomembno, da otroku po rojstvu ima dovolj kisika v krvi. Ta postopek že od njegove ustanovitve, je večkrat posodobljen, vendar še vedno nosi ime ustvarjalcev kirurg Alfred Blalock in kardiolog Helen Taussig. Blalock Taussig spoja zelo pomembna, saj je prvič v zgodovini medicinskem svetu dokazali, da je treba popraviti napake srce.

Po Blalock shunt Taussig

Ko so Blalock Taussig ranžiranje bolnikov predpisana zdravila za preprečevanje strdek v notranjosti spoja in višina je odvisna od teže otroka. Po Blalock Taussig shunt bolnik ne izsuši in če pride pogosto opravljen prostih ali solzne blatu, bruhanje, povečano potenje, potem morate posvetovati z zdravnikom. Obstaja možnost, da dobi Blalock Taussig shunt zamašen in preprečiti, da pretok krvi, v tem primeru bo bolnik imel težave dihanja in bo cianotični v tem primeru nemudoma obrnite na kardiologa.

Po Blalock postopku drenaže Taussig je zahtevan redni obiski na vaš kardiolog. Kardiolog bo delovala ehokardiogram srca dojenčka ugotoviti stanje srca in mešalni ventil. Ker Blalock Taussig shunt ni stalna kirurgija, ker otrokov srčni raste in mešalni ventil ostane enaka, lahko pričakujete, da bo vaš dojenček potrebuje stalno rešitev in oblikovan nov delovanje.

Poleg zgoraj omenjene tromboze (nastanek krvnega strdka) je možno in pojav nastanka seroma, po Taussig Blalock postopku drenaže, vendar zelo redko. Prisotnost seroma, potem ko shunt Taussig Blalock zlahka videti s pomočjo rentgenskem slikanju prsnega koša ali s pomočjo ehokardiografijo.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Blalock Taussig shunt
Close