Koronarnih arterij bypass

Koronarnih arterij bypass

Bypass
Bypass
Koronarnih arterij bypass je operacija na srcu za premostitev zožene koronarne arterije - krvnih žil, ki oskrbujejo srce. To obiti, se uporabljajo arterij ali žil, vzetih iz drugih krajev telesa, kjer njihova prisotnost ni potrebna. Bypass se uporabljajo za kri, nad zožitev, povzroči zoženje od spodaj. Tako srce postane dovolj kisika, potrebna za normalno delovanje.

Bypass na srce, je operacija, bolnik potrebuje, da se zagotovi normalno delovanje v vsakdanjem življenju. Obvoznica rešuje bolečine angine pektoris, preprečuje srčni infarkt, in pri bolnikih, ki so že po srčnem preprečili nadaljnje poslabšanje delovanja miokarda. Ker je obseg koronarne bolezni obvoznice je najpogosteje izvajajo kirurški poseg na svetu.

Plovila, ki se uporabljajo za bypass besedilu cepiti. Obstajata dve osnovni vrsti obvozne cepljenke: venski in arterijski. Venska bypass cepljenk zaradi svojih značilnosti nizkem zidu, kakovosti in dajejo na koronarnih plovil, manjšega pomena. Arterijski cepljenke obvoznice, daljši in zagotoviti boljše preživetje. Arterije obvoda, je najbolj pogosto uporabljajo in dajejo na sprednji strani levega veje leve koronarne arterije. To neguje sprednji steni prsnega koša, iz katerih vzlet in enostavno prenesti na srcu. To je splošno sprejeta in skoraj obvezen način premostitve sprednji strani levega ventrikla vej koronarnih arterij.

Bypass operacijo ponavadi traja 3-5 ur in med postopkom je bolnik v splošni anesteziji. Bypass operacijo začne z vzporedno delo na pripravah na prsih in udih (noge ali roke), ki so jemali arterijski ali venski cepljenk. Delo na prsih, začnete z odprtino prsnice, ki se navpično zmanjšanje, in s pomočjo posebej izdelanih instrumentov, rob prsnice, da poleg gibanja. To omogoča kirurgu prost dostop do perikardialni votlini (osrčnik), da bi ga odprli smo prišli do srca.

Med premostitveni operaciji, srce je v mirovanju, in vse življenjske funkcije so podprte z napravo za zunajtelesni krvni obtok. Ta naprava omogoča umetno oksigenacijo krvi skozi fiziološki ravni in je pretok skozi vse dele telesa, zato je razumljivo, zakaj je ta stroj je sleng imenuje umetna "srce-pljuča." Ta oblika umetne promet in omogoča regulacijo telesne temperature se zniža na raven blago, zmerno ali globoko podhladitve. Žilna Objemka se nahaja na naraščajoče aorto v srcu, ki je ločen od preostalega obtoka sistemski krvni obtok. Na ta način je mogoče ustaviti srce, z dajanjem hladno Kalij v koronarnih arterijah. srce postane negibna in sproščeno, saj srce ustavi v fazi Dijastola, ki vam omogoča, da delajo v mirnem operativnem področju.

Obvoznica kirurg začne koronarne srčne kirurgije na površini, samo zgoraj, koronarne arterije, z majhnim rezom (rez). Rez razširja s posebnim škarjami, dolžine 5-8 mm, nato pa donator krvnih žil (arterije ali vene), ki uživa posebne šivanje materialov za koronarne arterije. Po zaključku se bo operaciji na srcu, z odstranitvijo aorte sponko normalno prekrvavitev koronarnih arterij. S postavitvijo odtoki v osrčnik in žice za začasno spodbujevalnika vodi v končni fazi operacije. Prsnega koša se zapre in bolnik se transportira v enoti za intenzivno nego in s tem konča bypass operacijo.

V večini primerov rutinske bypass operacijo na odprtem srcu, ne potrebuje transfuzijo krvi. Če je potrebna transfuzija, to pomeni določeno tveganje. Posebni ukrepi se izvajajo z namenom preprečiti prenos nalezljivih snovi v krvi.

Bypass se običajno izvaja na ustavi srce. Toda v nekaterih primerih je mogoče narediti obvod na delovnem srce. Postopki za tako imenovani. Bitje srca pri bolnikih, ki potrebujejo manjše število obvoznici ali ogroženih pacientov, če je to mogoče.

Bolnik mora vedeti, da je število vgrajenih obvoznic relativno, in vedno ne ustrezajo resnosti bolezni. Bolnik, ki je prejela 4 obvoznice ni nujno "bolan", razen tistih, ki so prejemali samo eno obvoznico. Stanje koronarnih arterij, funkcijo levega prekata in soobolenj določa resnost posegu kardio.

Trajanje obvoznice je odvisna od več dejavnikov. Človek mora imeti v mislih, da s premostitvijo kirurg edini most manjšim, vendar ne more ustaviti napredovanje bolezni, nova zožitev se lahko pojavijo v času ob obvoznici. Tudi nekatere žile mimo krajše od arterij. Uporaba arterijo na sprednji veje levega na desni koronarne arterije je nedotakljiv. Bolnik po operaciji bypass treba temeljito spremeniti svoj način življenja in prehrane za podaljšanje najdaljšega trajanja obvoznice.

Minimalno invazivno srčno bypass operacijo ima enake upravičenosti do bolnika, kot tudi običajnih bypass operacijo na odprtem srcu, vendar ima to prednost, da se lahko izvede na bitje srca. Bolniki, ki imajo minimalno invazivne kirurgije srca bypass imajo lažji in krajši okrevanje in manj bolečin med globokim dihanjem po operaciji. Minimalno invazivno srčno bypass operacijo prinaša še druge prednosti, kot so krajši bivanja v bolnišnici po operaciji, manj možnosti za okužbe, krvavitve, manj in manj drago.

Zapleti po premostitveni operaciji na odprtem srcu, se lahko odraža v različni meri. Vendar pa je ena od najenostavnejši klasifikacije zapletov je njihova razvrstitev v dve skupini: letalnih in ne smrtna. V skladu s smrtonosnim zapletov s smrtnim izidom pomeni zapleti so bili neposredni vzrok smrti bolnikov, in na srečo, so redki. V drugem primeru gre za manjše zaplete, ki bistveno ne ogrožajo bolnika in ne vplivajo na njihovo zdravljenje in rehabilitacijo. Velik problem nastane, če so sobe smrtne zaplete ni prepoznal časa in "domin" načelo vodijo v resne motnje v telesu, ki je v nekaterih primerih so smrtonosne. Najpogostejši zapleti obvoznice med bypass operacijo na odprtem srcu, kot so miokardni infarkt, možganska kap, nevrološke težave, težave s pljuči, okužbami, motenj strjevanja krvi in ​​krvnih strdkov.

Okrevanje po premostitveni operaciji na odprtem srcu, ima več faz in je odvisna od osebne značilnosti bolnika, ter vrsto in resnost operacije. Po operaciji bypass, bolnik počuti slabše, vendar je to le začasno, zaradi poškodbe med premostitveni operaciji. Zato je v vseh srčnih bolnišnicah opravljajo preoperativni pripravi pacienta. To ne vključuje le higiensko in dietetična pripravo bolnika, ampak tudi vrsto pogovorov, v katerih preskušanje in psihološka priprava bolnikov za premostitveni operaciji. Med bivanjem na kliniki, so bolniki postopoma uvesti v premostitveni operaciji, zdravljenje v enoti za intenzivno nego, pa tudi ukrepe za zgodnjem pooperativnem rehabilitacije. Zdravniki in medicinske sestre z njihove nasvete in smernice vplivajo na vas bolje pripraviti bolnika, da se vrnete domov in njihovo hitrejše prilagajanje na okolje, v katerem so živeli prej. Okrevanje po premostitveni operaciji traja več tednov, odvisno od tega, ali gre za odprto srce bypass operacijo ali minimalno invazivno kirurgijo srca obvod. Po operaciji bypass treba skrbeti visokim holesterolom in prehrana, prilagojena za ta problem. Po operaciji bypass je pomembno, da bodite pozorni na hipertenzije. Bolniki po premostitveni operaciji je treba redno izvajati in vzdrževati zdravo telesno težo. Bypass operacijo bolnike je treba redno obiskal tudi zdravnike, za nadzor stresa, sodeluje v rehabilitacijskih programov ter redno nadzirati krvni sladkor. Bolniki po operaciji bypass treba biti pozoren na morebitne zaplete in morebitno spremembo svojega kardiologa. Poleg tega morajo bolniki nositi elastične podpore na točki, kjer so bili odstranjeni venah na nogi. Prsni votlini je treba nekaj mesecev, da si opomore od premostitveni operaciji. Po operaciji bypass, lahko bolnik normalno življenje samo v primeru, da upoštevate nasvet zdravnika o zdravem življenju. Po operaciji bypass, bolniki so brez angine pektoris in imajo nižje tveganje nastanka miokardnega infarkta.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Bypass
Close