Eisenmengerjevo sindrom

Eisenmengerjevo sindrom

Eisenmenger syndrome
Eisenmenger syndrome
Eisenmengerjevo sindrom je bil opisan kot pomanjkljivost prekata zamašek z desno hipertrofijo levega, jahanje aorto in cianoza. Kar frekvenci, preko zastopnika v povratnih spojev. Tukaj pride na misel napako prekata septuma, ductus arteriosus persistens in atrijske pretin napako. Vzroki za pljučno hipertenzijo niso znani. Povečana pljučni žilni upor vodi k pravi hipertrofijo levega in obratno Shant. Ampak še vedno teče kri iz leve proti desni, temveč tudi od desne proti levi, kri iz pljuč, obogateni s kisikom, se ponovno vrača v pljuča, namesto da gredo v druge dele telesa. Zaradi tega so nekatere spremembe v pljučih, žile postanejo ozek in trd, zato se poveča tlak v pljučnih arterijah. Ko postane krvni tlak iz pljuč, večji od pritiska v krvi, ki teče skozi mešalni ventil obrne, nato pa se imenuje Eisenmengerjevo sindrom. Kri s pomanjkanjem kisika z leve strani srca, gre za levega prekata in naprej v druge dele telesa, ki se v tem postopku ne dobi dovolj kisika, obogatenega kri.

Klinična slika Eisenmengerjevo sindroma

Simptomi in znaki sindroma Eisenmengerjevo


Pogosto utrujenost povzroča zmerno ali pomembna dispneja. Ventrikularna in atrijske septum okvara privede do pojava cianoze z polycythemia in klubske prste. Povratne ductus arteriosus persistens povzroča cianoza nog nižje, na rokah in nogah. Možno je, da palpate delovanje desnega prekata in. Pljučna skupaj se sliši levo sternalnih meja sistolični šum, ga lahko slišali in v začetku sistolični pljučni šok. Eisenmengerjevo sindrom lahko povzroči tudi druge zaplete, kot so kongestivno srčno popuščanje, žolčnika mehurčka, krvavitve, krvni strdek, težave z ledvicami, omotica, visok rdečih krvnih celic, pomanjkanje železa, palpitacijami, glavobolom, cerebralna abscesa, zamegljen vid, omedlevico, kratko sapo in otekanje sklepov. Večina teh simptomov sindroma Eisenmengerjevo lahko zgodnje obvestilo in ga je treba sporočiti svojemu pediatra. Ti simptomi so lahko podobni drugim težave s srcem.

Rentgenografske ugotovitve sindroma Eisenmengerjevo

Na fluoroskopijo lahko sklepamo, velik, utripajočo aktivno pljučno arterijo in pljučna risba manj izrazit.

EKG z Eisenmengerjevo sindroma

Običajno je hipertrofija desnega prekata z velikimi valovi P.

Ehokardiogram z Eisenmengerjevo sindroma

S tem postopkom, ki preučuje strukture srca s pomočjo zvočnih valov vidimo pretok krvi skozi ductus arteriosus in ugotoviti, kaj je velikost luknje in koliko krvi skozenj.

Slikanje z magnetno resonanco z Eisenmenger syndrome

Ta postopek se uporablja velikih magnetov in radijskih frekvenc predstaviti strukturo srca in je koristno za določanje pljučnih arterij pritiskov.

Posebni preskusi sindroma Eisenmengerjevo

Srčna kateterizacija, angiografijo in cardiography z barvilom krivulje redčenja je mogoče določiti velikost Shant.

Za zdravljenje sindroma Eisenmengerjevo

Kirurški poseg ni uporabno v prisotnosti sindroma Eisenmengerjevo, vendar pa je mogoče preprečiti, če se od časa odkril luknjo, ki povzroča pljučno hipertenzijo. Zdravljenje sindroma Eisenmengerjevo je odvisna od več dejavnikov, kot so: starost, trenutno zdravstveno stanje, anamnezo, kako napredna bolezen, ali je bolnik prilega ustrezno zdravljenje, prognoza za napredovanje bolezni in drugih. Zdravljenje sindroma Eisenmengerjevo sestavljena iz zdravil, kisika med spanjem ali počitkom, odstranjevanje krvi, kri pa se nadomesti z intravensko fiziološko raztopino in drugi.

Prognoza za Eisenmengerjevo sindrom

Večina bolnikov je umrlo, preden so dopolnile 30 zaradi dekompenzacije srčnega ožilja, trombozo ali endokarditis.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Eisenmenger syndrome
Close