Ductus arteriosus

Ductus arteriosus

Patent ductus arteriosus
Patent ductus arteriosus
Ductus arteriosus se zgodi, ko razvoj ductus arteriosus ne zapre in nadaljuje kot shunt ki povezuje levi vejo. Pljučni in aortno običajno ob levem subclaviae. Kri prihaja iz aorte skozi ductus neprestano v sistolični in diastolični je oblika arterij venski fistule, na kakšen način se poveča delo levega prekata. Pri nekaterih bolnikih, Obliteracijski spremembe v krvnih žilah v pljučih, ki vodijo do pljučno hipertenzijo. V tem primeru je mešalni ventil dvosmerno ali desno-levo.

Klinična slika odprtega arterioznega duktusa

Simptomi in znaki odprtega arterioznega duktusa


Ni simptomov, dokler levim dekompenzacije prekata. Srce je v normalnem območju ali poveča z lahkoto odločno ukrepanje na vrhu. Širok pulz tlak in diastolični tlak je nizek. Na levi strani, na robu prsnice v prvem prostoru intercostales zaslišanje stalno ostro hrup "stroja", naglašenih konec Sistola. Trilla je skupna. Če je znatno povečanje levega prekata tem, paradoksalno delitvijo drugem tonu.

Rentgenografske ugotovitve odprtega arterioznega duktusa

Srce je normalne velikosti in konture, vendar pa lahko narašča in levi atrij in levega prekata. Opazna izboklina v aorto in levi atrij.

EKG odprtega arterioznega duktusa

Normalno ugotovitve ali znakov levega prekata širitve, ki je odvisna od širine kanala.

Posebni preskusi:

Srčna kateterizacija je mogoče ugotoviti levo-desno shunt. Kateter lahko preide iz. Pljučni skozi ductus v aorto in s pomočjo Angioedem cardiography je mogoče izključiti prisotnosti drugih napak (na primer zloma. Valsalva sinusni v pravo srca), ki proizvaja podoben zvok kot ductus arteriosus persistens.

Zdravljenje za patent ductus arteriosus

V izkušenih rokah, operativna smrtnost je nizka (<1%), zato je priporočljivo, da zaprete duet je. Iz smrtnost je bila višja pri starejših bolnikih. Zato moramo biti previdni pri svetovanju kirurški poseg, še zlasti, če so bolniki brez simptomov in nimajo hipertrofijo levega prekata. Največje tveganje predstavlja subakutnim bakterijskim endokarditisom.

V primeru, da je navedba pljučno hipertenzijo za vezavo ali rezanje duet-ji so sporne, ampak sodobni pogled je v korist ligging v vseh primerih, medtem ko je drugi shunt leve proti desni, medtem ko pljučni pretok poveča, tlak. Pljučni je bil <100 mm Hg.

Napoved odprtega arterioznega duktusa

Big šanti v zgodnjem otroštvu povzroča visoko umrljivost. Manjše šanti so združljivi z dolgo življenjsko dobo. Najpogostejši zaplet je kongestivno zmanjšanje delovanje srca. Prav tako se lahko pojavi in ​​bakterijski endokarditis. Majhen odstotek bolnikov ima pljučno hipertenzijo in tako, da so spodnje okončine, še posebej so prsti cianotični (v primerjavi običajne barve prstov. V tem stanju bolnika ni za operacijo.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Patent ductus arteriosus
Close