Tricuspid atresia

Tricuspid atresia

Tricuspid atresia pride zelo majhen odstotek novorojenčkov (okoli 0,005%). Večina bolnikov s to boleznijo imajo druge bolezni srca. Tricuspid atresia se lahko pojavi kot osamljen napake, nato pa so povezana s pljučno stenozo arterije in atrijsko zamašek poškodb ali v povezavi z levega zamašek okvare ali ductus arteriosus persistens. Kri na desnem atriju prehaja v levem atriju, pride v pljuča in skozi poškodbe levega zamašek iz desnega prekata, ali v primeru, če je osnovno pravico prekata in pljučne arterije v tem primeru poteka skozi ductus arteriosus iz aorte persistens se v pljučnem obtoku. Tricuspid atresia preprečuje srce za oskrbo telesa s krvjo, obogatenega s kisikom. Ta napaka se pojavi pred porodom, ker tricuspid ventil ne razvija pravilno. Ker kri ne more teči skozi ventil tricuspid, desnega prekata ne razvije. Otroci, rojeni s pnevmatiko tricuspid atresia enostavno, imajo modro kožo in so pogosto kratke sape.

Preskus se lahko vzpostavi močna, apical zagon in šumenju sistolični in tril vzdolž levega roba prsnice, nato cianoza, polycythemia in debelejše prste.

EKG za Tricuspid atresia

EKG pokaže električno os odstopanja levo ali hipertrofijo levega. Za dokončno diagnozo je potrebno, da srčno kateterizacijo in angiografija cardiograph. Če je nizek pljučni krvni pretok, metoda izbora je anastomoza med. Subclaviae in pljučne arterije. Do sedaj ni izkazala za koristno anastomoz med desnem atriju in pljučno arterijo.

Tricuspid atresia zdravljenje

Takoj, ko bomo ugotoviti obstoj se tricuspid atresia otrok sprejet v neonatalnih intenzivnih enotah, kjer otrok diha s pomočjo dihalne naprave in pripravljen za operacijo. V prvem postopku, če je to potrebno, je umetna shunt izhodišče za ohranjanje pretok krvi skozi pljuča. Po kratkem premoru in obnovitev kardiolog za otroke odločijo, kdaj bodo šli na drugo operacijo, ki je Hemifontan postopki ali Glenn sunt, ki povezuje 1/2 žile, ki prenašajo kri s kisikom nizka neposredno pljučne arterije. Na koncu pride Fontan postopek, v katerem je ostalo žil, ki prenašajo kri z majhno količino kisika neposredno povezana s pljučno arterijo in je še naprej opravlja to kri v pljuča.

Prognoza Tricuspid atresia

Po operaciji se je bolnikovo stanje se izboljšuje, vendar pa lahko povzroči zaplete, kot so aritmije, mehko blato, ki trajajo po 4 dolgo obdobje, kopičenje tekočine v peritonealni votlini, kongestivno srčno popuščanje, zamašitev umetne shunt, cerebrovaskularno nesreče ali nenadna smrt. Prognoza ni dobro v smislu življenja.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Tricuspid atresia
Close