Arterioskleroza

Arteriosklerotičnih bolezni srca - ateroskleroza


arteriosclerosis.
arteriosclerosis
Arterioskleroticnih koronarna bolezen, ishemicna bolezen srca.

Arterioskleroticnih bolezni srca ali koronarna ateroskleroza je najpogostejši vzrok za srcno-žilnih dogodkov in smrt. Domneva se, da je nenormalno presnovo mašcob, odgovoren za kopicenje mašcob v krvnih žilah in fibrosing tkiv na enem mestu. To zožanje zaradi odlaganja mašcobe, se imenuje plaketo in je zaradi hipertenzije, visoke ravni holesterola, visok krvni sladkorji in druge. Ta sprememba vodi k postopnemu oviranje perikardialnim del koronarnih arterij in njihovih glavnih podružnic.

Srcna mišica je mocnejša na prvi vecji truda in dela, vendar to ne deluje na ta nacin v nedogled. V svojem delu je nekaj s casom spreminja. Srce se poveca s povecanjem prizadevanj, tako kot vse druge mišice. V letih, ce se nanje ne vpliva nekaterih vnetnih procesov, srce zacne širiti. Njegova razširjena mišice oslabi in ne more vec normalno delovati in priskrbeti dovolj krvi pomembnih življenjskih organov. Gibanje postane težje, sledi hitra utrujenost, palpitacije, kratka sapa in zadušitve med vecje utrujenosti.

Neposredni vzrok teh sprememb v srcu je ateroskleroza. Arterioskleroticnih srca se zdi, da vplivajo na njihove posebne krvne žile, koronarna in njene podružnice, zaradi žilne bolezni povzrocijo epilepticne napade in srcni infarkt.

Dejavniki tveganja (dolocena na podlagi rezultatov), ki podpira razvoj ishemicne bolezni srca, vkljucno z genetsko nagnjenostjo, visok krvni tlak, sladkorna bolezen, in hipertrigliceridemijo hiperholesterolemijo. Drugi manj pomembni dejavniki so debelost in ustrezna telesna konstitucija privede tudi do ateroskleroze.

Moški so prizadete pogosteje kot ženske z arteriosklerozo (arteriosclerosis) in da je razmerje 4:1. Pred štiridesetimi leti je bilo razmerje 08:01, 01:01 in po 70-ih letih. Možje so bili najbolj izrazitih simptomov bolezni v starosti med 50-60 let, pri ženskah med 60-70 let. Napredno stopnjo ateroskleroticne bolezni koronarnih arterij in celo popolno okluzijo lahko ostane klinicno odkrite. Mogoce odkriti po nakljucju, po smrti v drugih vzrokov. Za zdaj smo samo stali v razpoloženju koronarno angiografijo kot edino orodje, s katerim je mogoce dolociti lokalizacije in stopnje stenoze. Tu ne gre za odnos med klinicnimi znaki in obseg bolezni.

Brain lokalizacija arterioskleroze (arteriosclerosis) obicajno sledi postopno poslabšanje spomina, zmedenost v casu in prostoru, psihološke odsotnosti, lahko pride do motenj vida in govora, obcutljivost kože, izguba na zunanje dražljaje, nenadna izguba mišicne moci v eni ali vec okoncin ali alegoricna cerebralna tromboza. Srcne lokalizacija lahko vodi do napredujoce ledvicne sposobnosti krcenja srcne mišice, zaradi pomanjkanja kisika, ki jih lahko majhne kolicine krvi, ki jo prejmem, lahko pride do motenj srcnega ritma bije krcenje, blešcanje, paroksizmalna tahikardija. Ce ste ujeti v krvnih žilah, ki oskrbujejo arterioskleroze spodnjih okoncin, lahko pride krcevito bolecine po hoji, znižanje temperature kože okoncin in kasneje, gangrena, zadebelitev in potemnitev kože. Ce je proces lokalizirana v ledvicnih arterij, so lahko ucinki blagi zmanjšanim delovanjem ledvic ali hipertenzijo. Stanje je postalo bolj resno v ledvicah in se pojavi, ko skleroza majhnih krvnih žil ". Senilen arterioskleroza narašca s staranjem celoten organizem in velja za fiziološki pojav, ki ga povzroca staranje arterij.

Ce sumite, da so zbolele ateroskleroza nemudoma obrnite na svojega zdravnika in mu povej simptome, ki ste jih opazili. Zdravnik bo dolocil zdravljenje, ce se po testih se ugotovi, da imate aterosklerozo. Zdravljenje je odvisno od simptomov bolezni in njenem obsegu. To je zelo pomembno, da se pred ateroskleroze v casu, ker potem lahko zdravljenje pozitivne rezultate in ne bo povzrocal hude bolezni.

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Arteriosclerosis
Close