Angina pektoris - ("Moje srce boli")

angina pectoris
angina pectoris
  Bistvo diagnozo angine pektoris

• Tesnjenje ali pritisk kot bolečina za prsnico, ali lahko levo ("srce boli"). Pojavi se hitro med naporom, se lahko razširi in izgubili po premoru.
• Po lahke vadbe v 70% bolnikov, ki so ugotovili nenormalen EKG, drugi 3O% imeti normalnega EKG spremembe ali ne diagnosticirajo.

Splošna razprava angine pektoris - ("Moje srce boli")

Angina pektoris je ponavadi posledica arteriosklerotičnih bolezni srca, vendar je v nekaterih primerih ni pomembno koronarno bolezen kot posledico hudo aortno stenozo ali insuficienco, povečan metabolizem, kot je to v primeru hipertiroze ali po zdravljenju ščitnice, je pokazala anemijo in tahikardija s hitrim ventrikularne bije.Bistvo mehanizma je razkorak med zahtevami srčnem kisika in zneskom, ki je šel skozi koronarne arterije. Naslednje tri skupine so določeni relativni ali absolutni ishemije miokarda:

Omejeno količino kisika, ki se širi prek koronarnih arterij:

Dejavniki, ki so žilnih zožitev, stransko širjenje in refleksno zoženje v odgovor na čustvenem stanju, hladno, prebavne bolezni v zgornjih delov.

Krvni dejavniki sestavljajo anemijo, hipoksemijo in polycythemia (povečana viskoznost).

Obtočil dejavnikov se odraža v padcu krvnega tlaka zaradi aritmije, hipotenzija, krvavitev in Valsalva postopek, kot tudi zmanjša pritisk polnjenje koronarne arterije za aortni stenozi ali ledvic.

Povečan srčni izhod angine pektoris - ("Moje srce boli")

Fiziološki dejavniki so stres, razburjenje, motnje prebave in presnove po obilnem hrane. Patološki dejavniki (kot visoko močjo), vključno z anemijo, hipertiroidizem, arteriovenskih fistul in pheochromocytoma ..
Povečan srčni kisika zaradi povečanega srčnega utripa, kot aortno stenozo ali insuficienco in diastolični visok krvni tlak, ali povečane porabe kisika zaradi tirotoksikoze, ali v kateri koli pogoj značilno povečano izločanje kateholaminov (pheochromocytoma, hude čustvene države in hipoglikemija).
Med srčno kateterizacijo fiziološke spremembe, ki vodijo do angine pektoris, ki je v resnici ravno angino pektoris, ki jih povzročajo dolgotrajno vadbo. Bodite pozorni na znatno povečanje levega prekata in pritisk, preden lahko EKG videti znake angini pektoris in ishemičnih sprememb. Poveča poraba kisika v srčni mišici. Te spremembe so v prid popuščanjem levega prekata in zmanjšanje suma pojava angine pektoris.

Klinična slika angine pektoris - ("Moje srce boli")

Medical History:

Diagnoza angino pektoris odvisna skoraj v celoti iz zgodovine in bi morala omogočiti bolnik opisati simptome na svoj način s prikazom roke kraja in kakovosti simptomov.Zgodovina vključuje naslednje kategorije:

chess pains
Okoliščine, ki spodbujajo in odpravljajo angino pektoris - ("Moje srce boli")

Angina pektoris se ponavadi pojavlja med hojo, še posebej po pobočju ali pri hoji po stopnicah. Utrujenost ob naporu vodi do zaključka glotisa in prsi pospešuje napad, občutek, kot da srce boli. Glede na vrsto dejavnosti, angina pektoris pride v utrujenosti in se ustavi, ko bolnik stoje ali sede tiho. Bolniki, ki raje ostanejo v stoječem položaju, kot da laže. Nekateri bolniki počutijo lažje, po bruhanju in zato navadno pripisujemo svoje težave s težavami v želodcu. V vsakem bolniku, ki ne more povzročiti angina pektoris iste dejavnosti intenzivnosti, vendar še vedno manj možnosti, po kosilu, med vzburjenjem, ali če oseba, ki je izpostavljena mrzel veter. Težke zdrob in močna čustvena stanja lahko sproži napad tudi brez utrujajoče.

Značilnosti nelagodje angine pektoris - ("Moje srce boli")

Bolniki se pogosto ne pritožujejo nad bolečine zaradi angine pektoris, vendar je občutek tiščanja, pekoč občutek, pritiska, dušenje, srce me boli, bolečina, raztezanje, prisotnost plina ali napetosti. Pogosto povezana z motnjami v prebavi. Napad angino pektoris, je nikoli ne pojavlja v obliki jasno lokalizirane bolečine ali bolečine v obliki napada injiciranje katerih kraj se lahko določi s prstom. Pojavi se hitro med stresom in hitrim povečanjem intenzivnosti, dokler se bolnik prisiljena ustaviti in vzeti odmor, tudi če na začetku problemov ni bilo tako hudo.

Angina pektoris lokalizacija in širjenje bolečin

Lokalizacija bolečine se razlikuje pri mnogih bolnikih, vendar je še vedno isto pri enem bolniku. V primeru slabega počutja je del občutek, zadaj in na levi strani prsnega koša. Ko pa malo bolj na levo ali desno, ni tako pogosto, značilno premakne centralno in čutijo globoko v prsih. Čeprav se lahko angina pektoris razširila na vse segmente C2 T10, ponavadi razteza na levo ramo in nadlaket, pogosto pa se premakne navzdol in na notranji strani roke do komolcev do zapestja, podlakti ali četrto in peto prste. Redke sevanja na desno ramo in navzdol, ampak lastnosti so enake. Včasih se je v začetku angine pektoris čutiti v spodnjem delu čeljusti, baza ali zadnji strani vratu, ali ostane visoko na hrbtu. Angina pektoris je skoraj zagotovo izključiti v primerih, kadar je bolnik prireditve in stran s prstom kazali na najbolj bolečo točko. Ponavadi bolnik povedal, da je njegovo srce boli.

Napad čas angine pektoris - ("Moje srce boli")

Angina pecotris ima kratek rok trajanja, popolnoma umaknila brez posledic. Če je napad pospešil zaradi utrujenosti in bolnika takoj ustaviti in počivati​​, anginal bolečina ali srce me boli, ne traja dlje kot 3 minute (čeprav večina bolnikov mislil, da trajajo dlje). Napadi zaradi težkih obrokov, ali so posledica jeze ne traja več kot 15-20 minut ..

Druge spremembe, ki lahko poveča angino pecotris prav tako treba upoštevati. Ti vključujejo: holecistitis, drsenja hiatusno kilo, hipertiroidizem, paroksizmalna aritmije, hipotenzija in popuščanje levega prekata ..
angina pectoris pain
Znaki angine pektoris - ("Moje srce boli")

Med spontanega ali izzvanega napadov občutno povečala sistolični in diastolični krvni tlak, le občasno se zgodi med bolečino in pospešeni ritem. Karotidnih sinusov masaža pogosto povzroča bolečine, vendar se izgubi veliko hitreje kot običajno, če ste upočasni srčni utrip. Ta postopek je zelo koristno v primeru "neobičajnih angina pektoris".

Pomembno je, da bi se odkrilo znake bolezni, ki imajo delež v aterosklerotične bolezni srca in ožilja. Med njimi so: sladkorna bolezen (retinopatija ali nevropatija), tuberosa ali tendinosa načrta ali spremembe, ki povečujejo angina pectoris, kot so hipertenzija, hipertiroidizem, hipotenzijo in aortno ali mitralno stenozo.

Bolniki z angino pektoris z normalnim srca aparata v 25-40% primerov. So bile ugotovljene in okluzivna periferna arterijska bolezen, hipertenzivna retinopatija in kardiomegalije, značilne zvoke in znaki srčnega popuščanja ..

Laboratorijski izvidi angine pektoris - ("Moje srce boli"):

Možni podpirajo dejavniki so: anemija, hiperholesterolemija, sladkorna bolezen in bolezni gastro trakta v tisto, kar je potrebno posvetiti pozornost. STS se mora izvajati. Treba je narediti fotografijo v prsih, da izključijo bolezen pljuč, srca in kosti.

EKG v mirovanju je normalno pri 25% bolnikov z angino pektoris. Spremembe se kažejo nenormalno atrioventrikularnega ali intraventrikularne prevodne sistem v hipertrofijo levega prekata, miokardni infarkt ali starih nespecifične spremembe v STT segmentih.
Če obstaja sum diagnoze je potrebno narediti test utrujenost. Utrujenost preskus se ne sme delati preden se ugotovi, da je normalno EKG v mirovanju in bolečine ni tako sveža značaj. Ti ukrepi so potrebni za preprečevanje stresa pri bolnikih z akutno ali subakutno ishemije miokarda.Pozitiven test pomeni, da EKG utrujenost horizontalno depresijo najmanj 3 mm ali dokončne depresijo segmenta ST približno v enem ali več interesentov. Depresija segmenta ST ("J"), uravnavanja T val ali ST-segmenta depresije je majhna, ne služi za diagnostične namene.Standardni test za pomembne spremembe pojavljajo pri angini pektoris le v 50-60% bolnikov.Odstotek je toliko večja, če EKG sprejeti med spontanim napadom ali če preskus je nekoliko daljši utrujenost.

Selektivna koronarno angiografijo, so:

Povečana izkušnje so pokazale, da je angiografijo relativno varna metoda, ki odloča o anatomskih sprememb v koronarnih arterijah. Vendar pa nekateri bolniki s pravimi angino pektoris z normalnim angiogramu, tako da to ne more izključiti koronarno bolezen.

Diferencialno diagnozo angine pektoris - ("Moje srce boli")

Psihofiziološki kardiovaskularne reakcije so zanemarjeni skupino bolezni z bolečinami v prsih pogosto opisujejo kot "srce boli", traja več ur ali dni, povečana utrujenost, vendar se ne ustavi na počitek. Pogosto je kratko trajne bolečine v obliki vbodom palico ali nožem na vrhu ali po prekordialne srca. Čustveni stres in utrujenost naredi bolečina težje. Pogosto so prisotni zaradi, hiperventilacija in dispnejo palpitacije, utrujenost in glavobol. Skupno očitek je stalna izčrpanost.

"Sindrom na sprednji strani prsnega koša," je izrazit, ker očitno omejen intercostalis bolečine v mišicah, pritisk, ki povzema bolečine v prsnem košu. Ključ ali vnetje spojine, ki so tople, otekle in rdeče (tako imenovani. Tietzeov sindrom), razpršena narava dala bolečino v prsih, ki je tudi zaradi lokalnih pritiskov. Diagnoza je težko medrebrne nevritis (herpes zoster, sladkorna bolezen itd.).

Občutljivost na območju ksifoid poveča bolečine v spodnjem delu prsnega koša in prenovljene pritisk na processus xiphoideus. Tako se lahko pojavijo pri bolnikih z angino pektoris.
Materničnega vratu ali prsnega koša hrbtenjače bolezen (degenerativne bolezni medvretenčnih ploščic, nekateri prirojeno sočutje, "artritis", zajemajo hrbtne poti) proizvaja ostre in hudo bolečino, podobno angine pektoris po lokalizacije in razširjanja, pa je pogojeno z določenih gibanj ali vratu, hrbtenici, ko leži ali naporu vožnje

Pogosto misli peptični ulcus, holecistitis, cardiospasm in funkcionalnih prebavnih motenj, saj nekateri bolniki lajšanje anginal težave bruhanja. V teh motenj, so simptomi povezani z vnosom hrane in niso povezane z utrujenostjo. Radiografija je v pomoč pri diagnozi. Bol donosi na pravilno prehrano in zdravila.

Bolečina herniae hiatus pride v spodnjih delih delov prsnem košu ali trebuhu in višjo od najbolj obilne hrane v ležečem položaju ali upogibanje.Bolečina umiri blago prehrane, antacidi, pol ležečem položaju in gibanje.
"Solid" mitralno stenozo ali pljučno hipertenzijo zaradi kronične bolezni pljuč lahko včasih povzroči bolečino v prsih, ki je ne razlikuje od bolečine angine pektoris, vključno s sploščeno ali depresijo segmenta ST. Očitno v klinični sliki mitralne stenoze ali pljučne bolezni in EKG kaže, električni os odklon v desno ali hipertrofija desnega prekata odprto.

Prognoza angine pektoris - angina pectoris

Pretok se razširi z različno pogostost in intenzivnost napadov, naglašenih občasno Popolna opustitev in epizode miokardni infarkt, ali pa se končajo z nenadno smrtjo. Povprečno preživetje po napadu angino pektoris je 8-10 let, letna stopnja smrtnosti zaradi angino pektoris, je 5-8%, tistega, kar je bilo pričakovati na podlagi starosti in spola. Starost prireže: sladkorna bolezen, hipertenzija, kardiomegalije, kongestivno popuščanje, miokardni infarkt, motnje srčnega ritma in prevajanja motnje v sistemu. Slabo prognozo pri bolnikih, ki so utrpeli napad pred 40 letom starosti. Polovica bolnikov nenadoma umrl, in 1/3 miokardni infarkt. Srčno popuščanje se šteje kot del edinstvenega vzrok smrti.

Oblike angine pektoris - ("Moje srce boli")

Angina preležaninami


Bolniki s tipično angino pektoris ali srce me boli imajo običajno od časa do časa lahko in napada samo po grem v posteljo ali napada zbudi jih. V sedečem ali stoječem položaju, počasi spustite vaše bolečine. Te epizode so kratki in pogosti. Če do teh sprememb pride nenadoma pojavijo ponoči in mora še posebej, če se bolečina vrne ponoči, je treba iskati pogoje, ki povečujejo angino pektoris. Če pa ni bilo nikogar ugotavlja, da to vrsto preležaninami anginal neposredne miokardnega infarkta in umrljivost je visoka, če se pacient zdravi v preinfarction angine.

Stalna angina pektoris - ("Moje srce boli")

Oteževalne okoliščine, kot so čustveni stres in hipertiroidizem, je treba obravnavati previdno, saj predstavljajo 5-10% primerov.Velik delež bolnikov s podaljšanim anginal vrsto bolečine so bile ugotovljene z miokardnim infarktom in nenadoma umrl. Drugi so nenadoma umiriti in postati simptomov. Le nekaj in še vedno razširjena bolečina v prsih, verjetno zaradi ishemije miokarda, brez dokazov za miokardni nekroze.

Preinfarction angina pektoris - ("Moje srce boli")

V teh primerih so pri bolnikih, obravnavajo, kot da so z miokardnim infarktom:

Nenaden napad angine pektoris.

Hiter vzpon pogostosti, intenzivnosti in trajanja.

Ostro spremembo kraja ali sevanje.

Slabost ali bruhanje povezano z bolečino.

Neprekinjeno ali ponavljajoče se angine preležaninami. 

Opravičujemo se vam za morebitne pravopisne napake. Ta stran je prevedena z Angina pectoris.
Close